Ingezonden persbericht


Websense en Crossbeam Systems lanceren nieuw systeem voor Web Threat Management

WebBlazer biedt hoogwaardige proxy en cache op toonaangevend gemeenschappelijk Threat Management Platform

Schiphol-Rijk, 21 September 2006 - Websense, Inc. (Nasdaq: WBSN) en Crossbeam Systems, Inc. introduceren het WebBlazer Web Threat Management-systeem. Dit systeem biedt organisaties een complete beveiligingsoplossing die beschermt tegen internetaanvallen. Het systeem voorziet tegelijkertijd in versnelde toegang tot webcontent en caching, hoogwaardige webbeveiliging en vereenvoudigd beheer dankzij het C25 UTM-platform van Crossbeam.

WebBlazer voorziet in de Websense Content Gateway (WCG) webproxy- en cachetechnologie. Deze biedt een extra laag van contentcontrole die de respons van het web versnelt en de belasting van de netwerkgateway terugdringt. Deze geïntegreerde oplossing combineert optimale beveiliging en filtering met bewezen proxytechnologie op een veilig en flexibel UTM-platfom van Crossbeam.

De WCG is uitgerust met de Websense Enterprise Suite of de Websense Web Security Suite. Het biedt daardoor hoogwaardige webproxy- en caching-technologie. Deze zorgt voor een betere webervaring door het sneller afleveren van webcontent en een teruglopend bandbreedteverbruik door betere netwerkprestaties. De WCG biedt daarnaast één centraal punt voor de authenticatie van eindgebruikers. Dat maakt de inzet van webbeveiliging beter te beheren. Met de WCG is diepgaande contentinspectie mogelijk om bestaande en toekomstige webbedreigingen tegen te gaan.

De UTM-platforms van Crossbeam bieden flexibele en schaalbare netwerkbeveiliging voor de randen en de kern van netwerken, en in datacenterarchitecturen. Deze platforms voorzien in het naadloos toevoegen van belangrijke beveiligingsapplicaties in elk netwerk, waarbij steeds beveiligingsissues opgelost worden en tegemoetgekomen wordt aan specifieke eisen. Daarnaast biedt dit platform unieke uitbreidingen op het gebied van beveiliging en netwerkprestaties. Carriers gebruiken de Crossbeam UTM-platforms om nieuwe, virtuele diensten aan te bieden, zoals firewall, VPN en intrusion prevention. Bedrijven passen de platforms toe voor het consolideren van beveiligingsapparatuur en om sneller te kunnen inspelen op de eisen van moderne bedrijfsvoering.

"Het WebBlazer Web Threat Management-systeem biedt klanten een gelaagde softwareoplossing die de total cost of ownership kan verlagen door webproxytechnologie en webbeveiliging te combineren op één platform", zegt Steve Kelley, Director of Strategic Alliances bij Websense, Inc. "De samenwerking met Crossbeam Systems biedt de kans om nieuwe mogelijkheden binnen onze beveiligingssoftware te introduceren, waardoor we onze product-road-map voor de middellange en lange termijn kunnen uitbreiden."

"De partners en klanten van Crossbeam vroegen om een webbeveiligingsoplossing die probleemloos in hun infrastructuur kan worden opgenomen", zegt Joel Silberman, Vice-President ISV Partnerships en Business Development van Crossbeam Systems. "WebBlazer komt tegemoet aan deze vraag met de best-of-breed Websense-webbeveiliging en de flexibiliteit en schaalbaarheid van de Crossbeam UTM-architectuur."

Crossbeam is lid van het Websense Web Security Ecosystem - een omvattend ecosysteem van leveranciers van beveiligings- en netwerktechnologie die gezamenlijk zorgen voor eenvoudige inzet en integratie van Websense-oplossingen in bedrijfsomgevingen. Het WebBlazer Web Threat Management-systeem is nu beschikbaar voor bedrijven die zichzelf willen beschermen tegen internet- en applicatiebedreigingen. Meer informatie is beschikbaar op www.websense.com. Websense Security Labs(tm) bieden gratis updates wanneer nieuwe bedreigingen worden ontdekt. Deze updates zijn te vinden op www.websensesecuritylabs.com.

###

Over Websense
Websense, Inc. (Nasdaq: WBSN) ontwikkelt en levert Employee Internet Management-oplossingen. Met deze software kunnen bedrijven hun ICT-middelen optimaal benutten en de schadelijke neveneffecten van het gebruik van internet, zoals Instant Messaging, Peer-to-Peer en spyware, voorkomen. Door het beleid voor internetgebruik bij de gateway, op het netwerk en op de desktop te beheren en te monitoren, verbeteren de Websense-oplossingen de productiviteit en de beveiliging. Bovendien worden ICT-middelen optimaal ingezet en neemt de juridische aansprakelijkheid af. Websense ondersteunt wereldwijd meer dan 25.000 klanten met in totaal meer dan 20 miljoen werkplekken.