Minister opent veelzijdige Afro-Caribische markt

A en e consultancy b.v.

PERSBERICHT

Minister opent veelzijdige Afro-Caribische markt

AMSTERDAM - De eerste editie van de Afro-Caribische Kunst & Cultuur Markt op zondag 24 september in de Kompaszaal van Loods 6 in Amsterdam belooft een veelzijdig spektakel te worden met als hoogtepunt een expositie en een veiling van kunstwerken. De veiling zal worden geopend door de Surinaamse Minister van Regionale Ontwikkeling, de heer Michel Felisi.

Kunstwerken van de bekende Surinaamse kunstschilders Obentiye en André Friderici worden geëxposeerd en zullen na bezichtiging ter plekke worden geveild. De opbrengst gaat naar een goed doel in Suriname: (wordt op de dag bekend gemaakt).

Obentiye (Dennis Boodoe) zal zelf op de expositie aanwezig zijn voor hij terug naar Suriname reist. Zijn olieverfschilderijen geven een uniek en authentiek beeld van het inheemse leven van het Surinaamse Amazonewoud, zoals een kunstkenner eens zei: 'Sommige bezitters van een originele Obentiye menen bij het bekijken van het schilderij de bij het tafereel horende geuren te kunnen ruiken'.

Er is meer tijdens de Caribische Kunst & Cultuur Markt. Op de markt is er de mogelijkheid om kennis te maken met uiteenlopende interessante Afro-Surinaamse en typische Marron producten, geneeskrachtige kruiden, literatuur en mediaproducties, zoals Cd's en Dvd's. Uiteraard is er voldoende te eten en te drinken. Ook zal muziek niet ontbreken. Verder is er een Open Podium met o.a. P.I. Man, Yuchi Cordoba en Angel Odongo Drum Circle en optredens van onder andere de meiden van Koni Marron Mii. Genoeg ingrediënten voor een leuke afsluiting van de zomervakantie!


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Datum: Zondag 24 september 2006 van 12.00 - 17.00 uur

(markt en expositie vanaf 12.00 uur, veiling is om 15.00 uur)

Locatie: Kompaszaal, Loods 6 KNSM-Laan, Amsterdam (KNSM-Eiland Zeeburg)

Entree: Gratis

Meer info: info@mea3.com www.obentiye.com

De Kunst & Cultuurmarkt is een initiatief van MEA3 COLLECTIVE m.m.v. Obentiye, André Friderici, Ivette Forster, Stichting Buku, Stichting Saamaka Soni, AMMO-International en Abell & Erselina: Atelier voor Corporate Diversity.