Ingezonden persbericht


Persbericht

Aanstaande zondag 24 september vindt tijdens de Shimano XTR Hel van Groesbeek, het Nederlands Kampioenschap Mountain Bike Marathon plaats in Groesbeek. Aan het nationale kampioenschap is tevens het Nederlands Studenten Kampioenschap MTB Marathon gekoppeld en het officieuze NK in deze discipline voor funklasse rijders. Naast deze wedstrijden is er een schitterende toertocht voor liefhebbers uitgezet in de mooie Groesbeekse omgeving.

De hele Nederlandse mountainbike-top, onder aanvoering van Bart Brentjens bij de mannen en Elsbeth De Rooij ­ Vink bij de vrouwen, neemt deel aan De Hel van Groesbeek. Zij rijden 95 kilometer over één lange lus, door de prachtige Groesbeekse omgeving, waarbij een stuk door het Duitse Reichswald. De toertocht gaat 'slechts' over de gebruikelijke 45 kilometer.

De vrouwen starten zondagmorgen om 8.30 uur en de mannen om 9.00 uur. De toertocht, waarvoor zondagmorgen ingeschreven kan worden, vertrekt kort na de wedstrijd, met een gezamenlijke start. Voor de wedstrijd kan enkel op zaterdagmiddag van 14-17 uur nog ingeschreven worden, bij het Nationaal Bevrijdingsmuseum, aan de Wylerbaan 4 te Groesbeek. De start is steeds in het centrum van Groesbeek, terwijl de finishlijn is getrokken bij het Bevrijdingsmuseum. De aankomst van de eerste wedstrijdrenners wordt even voor 13.00 uur verwacht.

Nevenactiviteiten zijn op zowel zaterdagmiddag als zondagochtend, clinics en wedstrijden die met de Gelderse Sport Federatie worden georganiseerd voor de Groesbeekse jeugd. De Stichting ATB-Sport organiseert bovendien vele clinics op de Groesbeekse scholen.

Meer informatie op www.atb-sport.nl of bel naar Gudo Kramer 06-53547933.