Politie Gelderland-Zuid

Grote veiligheidscontrole in gemeente Buren

Buren, 24-09-2006 o Vrijdag hield de politie in de gemeente Buren tussen 18.00 uur en 01.00 uur een grote veiligheidscontrole. Naast het doel om de verkeersveiligheid te vergroten, met name op de provinciale wegen, was ook het toezicht op uitgaanspubliek nadrukkelijk onderdeel van deze controle. In totaal zijn 70 processen-verbaal opgemaakt waarvan 7 voor rijden onder invloed.

Om de veiligheidsbeleving rondom het uitgaansleven in Buren te vergroten werd er toezicht gehouden op verboden wapenbezit, alcohol- en/of drugsgebruik en overige strafbare feiten. Bij het uitvoeren van de controle werkte het politieteam Buren samen met meerdere partners waaronder de gemeente en brandweer Buren en de Douane. De Douane had ook een speurhond voor drugs meegenomen. Vanuit de eigen politieorganisatie was er onder meer ondersteuning van het team Verkeershandhaving en Verkeersongevallenanalyse die technisch onderzoek verrichtte.

Verspreid over de hele gemeente Buren vonden controles plaats vanaf een 9-tal locaties: Lienden, Ingen, Eck en Wiel, Maurik, Beusichem, Asch, Kerk Avezaath, Zoelen en Buren zelf.

Op het gebied van verkeersveiligheid zijn de weggebruikers met name gecontroleerd op rijtechnische staat van het voertuig, dragen van de gordel voor- en achterin, snelheid al dan niet in combinatie met gevaarlijk rijgedrag en rijden onder invloed. Er werden in totaal 930 blaastesten afgenomen waarvan 7 bestuurders met teveel alcohol op achter het stuur zaten. Deze controle maakte deel uit de landelijke alcoholcontrole op vrijdagavond.

De Douane heeft twee keer de drugshond ingezet en twee keer is rode diesel geprikt. Een 30 km-voertuig bleek dit niet te zijn, maar bleek een gewone vrachtauto geladen met fruitbakken.