Internationale kunstwedstrijd `Inspired by Rembrandt'


Ook de Nederlandse kunstenaar Jan G. Marque heeft zich ingeschreven

HOOGERHEIDE, 20060924 -- De internationale kunstwedstrijd 'Inspired by Rembrandt' is nu toch echt van start gegaan. De wedstrijd, uitgeschreven door de Nederlandse Wereldomroep RNW, zoekt kunstenaars in binnen en buitenland die geïnspireerd zijn door het werk van Rembrandt.

De inschrijving sluit op 14 Oktober om precies 11:59 pm, waarna een vakjury 10 Semi-finalisten zal uitkiezen. Het werk van deze semi-finalisten zal in December worden tentoongesteld in een nog nader bekend te maken museum. Vrijwel direct nadat de semi-finalisten bekend zijn kunnen mensen online stemmen op hun favoriete kunstwerk.
De winnaar krijgt de kans om een paar maanden lang te werken in een Nederlands kunst instituut. Daarnaast zal een extra prijs worden toegekend aan de kandidaat die de meeste stemmen heeft gekregen van het publiek. De naam van deze winnaar zal prijken op de websites van de Nederlandse Wereldomroep.
Een van de kunstenaars die zich heeft ingeschreven is de Nederlandse schrijver en kunstschilder Jan G. Marque. De uit Hoogerheide afkomstige kunstenaar werkt in zijn olieverfschilderijen al jaren met licht dat zo weggelopen lijkt te zijn uit oude meesterwerken. Met deze klassieke invloeden maakt hij virtuoze, vaak imposante schilderijen, die hij samen met teksten vormt tot een kunstwerk. Dit noemt hij Filosofisch Realisme. Hierbij kunt u dan de keuze maken om, of gewoon van het schilderij te genieten, of om op zoek gaan naar het onderwerp door woord en beeld te combineren. Bij deze wedstrijd zullen een drietal schilderijen van hem te bewonderen zijn. Of hij zal winnen weten we pas in December. De kunstenaar zelf vindt het meedoen al een interessante ervaring op zich en natuurlijk hoopt hij in ieder geval tot de semi-finalisten te worden gekozen.
U kunt de wedstrijd volgen en deels zelf beïnvloeden op www.rembrandt.rnw.nl/





Threesomejanus-Pressreview