Ingezonden persbericht

Prins Hendrik-internationals naar De Meierijloop

's-Hertogenbosch/Vught, 15 september 2006 - Michiel Otten en Gerwin van den Hurk nemen zondag 24 september deel aan de 1e editie van De Meierijloop. De Prins Hendrik-atleten zijn de meest aansprekende namen in de voorinschrijving van deze nieuwe 10 kilometer-wedstrijd in Vught. Otten, uit Tilburg, kwam eind jaren negentig voor het Nederlandse team uit bij de Wereldkampioenschappen Cross in Turijn (1997) en bij de IAAF Ekiden in Japan (1995 en 1996) en het WK Ekiden in Denemarken (1996). Dit seizoen stond hij de in de finale van de Nederlandse kampioenschappen 5000 meter in Amsterdam. Zijn clubgenoot Gerwin van den Hurk uit Marcharen was vorig jaar succesvol: toen nam hij deel aan de Europese kampioenschappen Cross in Tilburg waar hij verdienstelijk 48e werd bij de junioren. Een jaar eerder was hij ook deelnemer aan het EK Cross in het Duitse Heringsdorf. Beide lopers krijgen 24 september tegenstand in Raymon van den Berg (Runnersworld 's-Hertogenbosch) en Peter Jansen uit Vught. Hun clubgenoten stonden de afgelopen jaren in de finales van de 3000 meter steeplechase van het NK. Een andere regiotopper die meestrijdt voor de ereplaatsen is Koos Verweij van DAK Drunen.

De Meierijloop is een nieuw hardloopevenement van de Vughtse Sportclub Prins Hendrik en de Lions Club 's-Hertogenbosch. Hoofdonderdeel van het programma is een loop over 10 kilometer voor wedstrijdlopers, recreanten en bedrijventeams. De opbrengst van De Meierijloop zal worden gebruikt voor de bevordering van de gehandicaptensport in de regio Meierij, waaronder de Vereniging Sport voor Gehandicapten 's-Hertogenbosch e.o. ING Bank is hoofdsponsor van De Meierijloop. Inschrijven is mogelijk via www.demeierijloop.nl of als deelnemer van ING Bank Running Business.
De organisatoren willen De Meierijloop binnen enkele jaren uit laten groeien tot een wedstrijd die topatleten aantrekt en meer dan 2000 deelnemers telt. Ook streven zij ernaar dat de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU) het Nederlands kampioenschap 10 kilometer op de weg toewijst aan De Meierijloop.

Meer informatie is te vinden op http://www.demeierijloop.nl
---

Persinformatie,