MINVenW: Peijs samen met bedrijfsleven naar Turkije

Ministerie venw
http://www.minvenw.nl

Minister Peijs brengt van zondag 24 tot en met woensdag 27 september een bezoek aan Turkije. De minister wordt tijdens het werkbezoek vergezeld door vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven. Een kleine veertig bedrijven uit de sectoren transport en logistiek, zeehavens, (rail)infrastructuur en bedrijven uit de watersector maken onderdeel uit van de delegatie. Met bezoek wil het ministerie bijdragen aan het positioneren van het bedrijfsleven op de sterk groeiende Turkse markt. Ook wordt het bezoek benut om de bilaterale samenwerking tussen beide landen meer gestalte te geven in het Programma 'Partners voor Wegen' van Rijkswaterstaat. Verder wordt er aandacht geschonken aan het Nederlands-Duitse EU-Twinning project Wegvervoer. Bovendien zal er een eerste inventarisatie plaatsvinden van mogelijke onderwerpen voor bilaterale samenwerking op het gebied van transport en logistiek en verkeersveiligheid.

Hoofdlijnen programma
Op maandag 25 september bezoekt de delegatie Istanbul. Het programma is deze dag gericht op het positioneren van het bedrijfsleven door middel van ronde tafelgesprekken over transport en logistiek; regelgeving voertuigtechniek; railtransport en railinfrastructuur. Tijdens de gesprekken ligt het accent zoveel mogelijk op de inbreng van de private partijen. In de middag vinden er gesprekken plaats over zeescheepvaart en havens. Aansluitend wordt een bezoek gebracht aan een containerhaven van Istanbul. Verder wordt een bezoek gebracht aan het gemeentelijke metro/tram-bedrijf van Istanbul waar gekeken zal worden naar de Turkse variant van de ov-chipkaart, de 'smart ticket'.

Op 26 september heeft minister Peijs in Ankara besprekingen met haar counterpart minister Yilderim van Transport en de ministers van Publieke Werken en Milieu. Ook in Ankara staat het profileren van het bedrijfsleven centraal. De minister en haar delegatie nemen deel aan de seminar van het programma 'Partners voor Wegen', een railseminar en een seminar over de EU-Twinning wegvervoer.

Noot voor de pers:
Voor meer informatie over het bezoek kunt u contact opnemen met het ministerie van Verkeer en Waterstaat, Lisa Neves Gonvalves, +31 6 2224 9765 (in Turkije is het een uur later).