Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Geldprijs voor ideeën

Persbericht, 26-9-2006

`Hoe kan passende huisvesting worden gerealiseerd voor groepen aan de onderkant van de woningmarkt?' Voor het beste antwoord op deze vraag ligt een geldprijs van EUR 10.000 klaar. De prijsvraag `De Zilveren Woonladder' is een initiatief van de ministeries van VROM en VWS.

De onderkant van de woningmarkt, ook wel het `souterrain' genoemd, wordt onder meer gevormd door ex-gedetineerden, verslaafden, `risicojongeren' met wisselende huisvesting en mensen die wegens overlast of schulden uit huis zijn gezet. Voor hen is er onvoldoende goede huisvesting. De juiste zorg en begeleiding van cliënten zijn onontbeerlijk', vinden de bewindslieden van VROM en VWS. Zij hebben daarom een prijsvraag ingesteld voor vernieuwende initiatieven voor het `souterrain'. Voor 2006 is het thema: Hoe kan draagvlak worden gerealiseerd bij omwonenden?

Medewerkers van woningcorporaties, gemeenten, opvang- en zorginstellingen en anderen die betrokken zijn bij projecten of plannen op dit terrein, kunnen tot 6 oktober 2006 meedingen naar de hoofdprijs. De prijsuitreiking door de bewindspersonen van VROM en VWS vindt plaats tijdens het slotcongres van het project `Geef opvang de ruimte' op 14 december 2006.
Het winnende project ontvangt een symbolisch aandenken en een geldprijs van EUR 10.000, te besteden aan het ingediende project of een verwant initiatief.