Ingezonden persbericht


Dvd-workshop: 'Real-Life Photoshop Workflows'

Award winnende fotografen en digitale beeldbewerkers geven professionele tips bij het werken met Adobe Photoshop en de Intuos3 pentablet

26 september 2006 - Wacom, marktleider voor pentabletten en interactieve pen displays, lanceert een Video2Brain dvd 'Real-Life Photoshop Workflows'. De dvd laat zien hoe professionele fotografen en digitale beeldbewerkers te werk gaan en gunnen de kijker een blik in hun creatieve proces. Zij geven diverse tips om de digitale workflow te verbeteren met behulp van Adobe Photoshop en de Intuos3 pentablet, zoals retouchering en beeldmanipulatie.

Video2Brain is een toonaangevende productiemaatschappij van video workshops. Voor het project 'Real-Life Photoshop Workflows' hebben ze nauw samengewerkt met Wacom

Professionele workflow - indrukwekkende resultaten Vijf internationaal succesvolle fotografen en digitale beeldbewerkers laten hun werk zien voor klanten als Carlsberg, Harley-Davidson, DHL of Volkswagen. Ze demonstreren het gehele creatieve proces van het oorspronkelijke plaatje tot het uiteindelijke product. De deskundigen laten hun individuele instellingen van het Wacom pentablet zien en tonen hoe de Wacom Intuos3 pentablet retouchering en beeldmanipulatie in Adobe Photoshop versnelt.
* Digital artist Robin Preston laat in zijn workshop de techniek 'dirty concepts' zien. Deze techniek maakt het mogelijk om complexe digitale composities te verwezenlijken. Hij laat zijn persoonlijke settings voor het pentablet zien en introduceert verschillende benaderingen om Masks in Photoshop tot stand te brengen. Met behulp van Masks kunnen de elementen van een afbeelding worden geschikt en gecombineerd.
* Fotograaf en kunstenaar Thomas Bredenfeld, bekend om zijn prachtige landschapsfoto's, gebruikt voor zijn panorama afbeeldingen RealViz Stitcher. Met Photoshop voorziet hij foto's van special effects, die de foto's sprekender maken.
* Ed Lee, een digital artist, laat in zijn gedetailleerde workshop het hele proces zien, van het moment van de briefing tot het uiteindelijke product. Een compositie van verschillende afbeeldingen laten zien hoe een motorfiets op een indrukwekkende manier gepresenteerd wordt.
* De fotoraaf Christian Lord Otto, die zich heeft t toegelegd op het fotograferen van mensen, toont interessante en onconventionele manieren om foto's om te vormen en te retoucheren. Hij laat zien hoe een zwart-wit foto wordt omgetoverd tot een kleurenfoto en hoe het beste gewerkt kan worden met Camera RAW.
* Hubertus Küppers is bekend om zijn vermogen de stemming en karakteristieke eigenschappen in zijn portretten te benadrukken. Hij legt uit hoe de Magic Wand Tool en andere Photoshop instellingen het effectiefst gebruikt kunnen worden.

Prijs en verkrijgbaarheid

De dvd-workshop 'Real-life Photoshop Workflow' is vanaf september verkrijgbaar in Nederland via Five 4 U (tel. 030 241 55 55) en Ingram Micro (tel. 030-246 40 00) en bij de grote winkelketens en boekhandels en kost 59,95 euro incl. BTW.

//Einde persbericht

Over Wacom
Wacom®, opgericht in 1983 heeft wereldwijd een positie als marktleider voor pentabletten en interactieve pen displays. Het bedrijf heeft over de hele wereld klanten die gebruikmaken van de draadloze, batterijloze, drukgevoelige pentechnologie voor het maken van digitale content. Wacom's gepatenteerde, elektromagnetische resonantie technologie, met de naam Penabled®, wordt ook aangeboden als OEM-oplossing aan fabrikanten van PC en Macintosh computers. Veel van de hedendaagse tablet pc's vertrouwen op de geavanceerde eigenschappen en betrouwbaarheid van de Penabled technologie voor peninvoer. In de toekomst zal Penabled-technologie een leidende rol spelen bij de ontwikkelingen van mobiele apparaten, zoals smart phones en PDA's. Wacom is een wereldwijde onderneming met het moederbedrijf, Wacom Company Ltd. in Japan en vestigingen in Noord-Amerika (Wacom Technology Corporation), Duitsland (Wacom Europe GmbH), Groot-Brittannië (Wacom Components Europe Ltd.), China (Wacom China Corporation), Korea (Wacom Digital Solutions), Australië (Wacom Australia Pty, Ltd) en andere locale kantoren in Asia Pacific.

Voor meer informatie over de producten en diensten van Wacom Europe GmbH kunt u terecht op www.wacom.com

Over Video2Brain
Video2Brain is marktleider op het gebied van trainingsvideo in Duitstalige landen. Op dit moment zijn er 50 titels beschikbaar die zijn geproduceerd in samenwerking met partners uit de industrie en de uitgeverijwereld zoals Markt+Technik en Addison-Wesley.

Meer informatie kunt u vinden op www.video2brain.com.

Contact gegevens
Wacom Europe GmbH
Michael Domke
Public Relations Manager
Telefoon +49 (2151) 3614-304
Fax +49 (2151) 3614-333
E-mail michael.domke@wacom.eu

Pleon Jeronimus Wolf
Ingeborg Schrijver
Adviseur Public Relations
Telefoon +31 (344) 677 300
Fax +31 (344) 677 399
E-mail: ingeborg.schrijver@pleon.com