Ingezonden persbericht


Persbericht

Tiel, 27 september 2006

S2 van HBM voor precisiemetingen van trek- en drukbelasting

Hottinger Baldwin Messtechnik (HBM), producent van geavanceerde meet- en weegapparatuur, heeft de S2 krachtopnemer geïntroduceerd. De S2 is geschikt voor een breed scala van toepassingen zoals materiaaltests, functionele componententests en productiemonitoring. De S-vormige krachtopnemers zijn leverbaar voor zes meetranges variërend van 0 tot 20 N tot en met 0 tot 1000 N.

De zes krachtopnemers hebben allemaal dezelfde afmetingen en maken gebruik van dezelfde technologie. Daardoor kunnen ze gemakkelijk in statische en dynamische testmachines, testbanken of productielijnen geïntegreerd en onderling uitgewisseld worden, zonder dat het ontwerp van de installaties of de benodigde componenten veranderen. De S2 krachtopnemers worden geïnstalleerd met behulp van de in de terugvoerarmen voorgeboorde binnenschroefdraad of met behulp van de optionele stangkoppen.

De krachtopnemers beschikken over een eigen mechanische beveiliging tegen overbelasting, die een belasting toestaat tot 1000% van de nominale trek- en drukbelasting. De S2 krachtopnemers van HBM bieden een uitstekende lineariteit, hysteresis en een prima thermisch gedrag. Ze zijn ook leverbaar met de transducer electronic datasheet (TEDS) technologie.


---

Noot voor de pers: Er is een afbeelding van de S2 krachtopnemer beschikbaar. Die kan aangevraagd worden bij Kitty Gunsing, telefoon: 026-4431523 of kitty.gunsing@wisse-worldcom.nl.

Meer informatie over HBM is te vinden op www.hbm.com. U kunt ook contact opnemen met Peter van Spaandonk, telefoon: (0031) 0344-673434 of per e-mail: info@bnl.hbm.com.

Over HBM
Hottinger Baldwin Messtechnik (HBM) is al vijftig jaar lang één van de toonaangevende aanbieders van weeg-, meet- en testapparatuur. HBM levert complete oplossingen -van sensor tot software- voor zowel industriële als laboratoriumtoepassingen. De apparatuur wordt onder meer gebruikt door onderzoeksinstituten, in de automotive-, metaal- en procesindustrie, de machine-, vliegtuig- en scheepsbouw, in de offshore en de agrarische sector. HBM biedt werk aan 1.500 mensen. Het hoofdkantoor van HBM is gevestigd in Darmstadt. De R&D- en productievestigingen bevinden zich in Darmstadt, Marlborough (VS) en Suzhou (China). Daarnaast heeft HBM 24 eigen vestigingen in Europa, Amerika en Azië en verkooppartners in nog eens 40 landen. HBM is een volledige dochter van Spectris plc, dat zich volledig heeft toegelegd op elektronische test- en meetapparatuur.