Ingezonden persbericht


Accreditatie geregeld voor deelnemers Eurlyaidconferentie 2006 Conferentie over motorisch gehandicapten is platform voor ontmoeting, uitwisseling en deskundigheidsbevordering

Op donderdag 28 en vrijdag 29 september 2006 wordt in Hotel en Congrescentrum Papendal te Arnhem de conferentie ŽVroegbehandeling en Speciaal onderwijs van kinderen tot 8 jaar. Een Uitdaging in een Veranderende MaatschappijŽ georganiseerd. De Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsten (VRA) en de Nederlandse Vereniging voor Maatschappelijk Werkenden hebben besloten de conferentie te accrediteren voor respectievelijk 9 punten en 3 punten. Voor fysiotherapeuten en voor leden van de beroepsvereniging van artsen voor Verstandelijk Gehandicapten (NVAG) is accreditatie aangevraagd. Alle deelnemers ontvangen aan het eind van de conferentie een deelnamecertificaat.

Op de website www.eurlyaidconferentie.nl worden het actueel programma, de sprekers en alle nieuws over de Nationale Conferentie 'Vroegtijdige behandeling en Speciaal onderwijs van kinderen tot 8 jaar' overzichtelijk gepresenteerd. De bezoekers aan de site kunnen zich meteen aanmelden voor het hele programma op donderdag 28 september en vrijdag 29 september 2006 of voor een van de dagen.

Tientallen sprekers uit Nederland, de Verenigde Staten en Engeland hebben zich inmiddels aan de conferentie verbonden. De bezoekers kunnen kiezen uit tal van themabijeenkomsten en workshops. De belangrijkste doelgroepen zijn werkenden in de zorg voor mensen met een beperking, onderwijskundigen, paramedische behandelaars, artsen, gedragsdeskundigen, therapeutische en reguliere peuterleidsters, maatschappelijk werkenden en ouders.

Deskundigen uit binnen- en buitenland
De deelnemers kunnen kiezen uit tien workshops en veertien themabijeenkomsten die verspreid over de twee conferentiedagen worden aangeboden. Voor de lezingen en de themabijeenkomsten en voor het begeleiden van de workshops zijn deskundigen uitgenodigd uit Nederland, uit Engeland en uit de Verenigde Staten. Aan bod komen onder meer beeldvormende technieken in de kinderrevalidatie, aanleren van leesvaardigheid bij niet-sprekende kinderen, begeleiding van pre- en dysmatuur geboren kinderen en de rol van ouders.

De conferentie is interdisciplinair van aard en wil bijdragen aan de dialoog tussen alle betrokkenen bij de zorg aan kinderen met een beperking. Het volledige programma is te vinden op de conferentiewebsite www.eurlyaidconferentie.nl. Op die website staat ook de informatie over de kosten, de kortingen voor ouders en studenten, en over de aanmeldingsprocedure.

Organisatie
De organisatie is in handen van de BOSK, Vereniging van motorisch gehandicapten en hun ouders, samen met de Europese werkgroep Eurlyaid, het kinderplatform van de Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsen (VRA), de scholen voor chronisch zieke kinderen en kinderen met een lichamelijke of meervoudige beperking (VMT/LZK3) en de Stichting voor Integrale Vroeghulp en Vroegtijdige Onderkenning van ontwikkelingsstoornissen (Stichting IV+VO Nederland).

Noot voor de redactie,