Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 15 september 2006

Persbericht

Maburap 2006

De gemeente De Wolden is in 2006 financieel op koers. Het huishoudboekje klopt, er komt wat extra financiële ruimte. Dit blijkt uit de Maburap 2006.

Voor iedere begrotingsbehandeling van elk jaar wordt na de zomervakantie de Maburap (Management- en Bestuurs-Rapportage) van het lopende jaar gepresenteerd. Het college van B&W informeert de gemeenteraad via deze Maburap over de stand van zaken met betrekking tot de programmabegroting, de investeringskredieten en de bedrijfsvoering over de eerste 5 maanden van 2006. De rapportage gaat met name in op afwijkingen t.o.v. de begroting 2006 op programmaniveau, zowel wat betreft de voortgang van de programma's als de baten en de lasten.

Hoewel in de door de raad vastgestelde Begroting 2006 nog werd uitgegaan van een positief resultaat van ruim E 15.000, wordt - na aanpassing van de positieve en negatieve afwijkingen en rekening houdende met de in de Maburap verwerkte voorstellen - over heel 2006 een saldo verwacht van E 910.000 positief. Het positieve resultaat wordt met name veroorzaakt door bijstellingen van incidentele aard zoals de opbrengst van de verkoop van het pand aan de Brink in Ruinen, een hogere dividenduitkering NV Rendo, een positieve bijstelling van de algemene uitkering uit het gemeentefonds en een positief effect van de herberekening van de kapitaallasten. Slechts een beperkt gedeelte van het resultaat (E 70.000) is structureel (met name hogere dividenduitkering NV Essent). Met deze bijstellingen, die doorwerken naar 2007 en volgende jaren, wordt rekening gehouden bij het opstellen van de Begroting 2007.

Op donderdagavond 28 september 2006 wordt de Maburap 2006 behandeld in de raadsvergadering. U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn in het gemeentehuis in Zuidwolde.

///////////////////////////////////