Nederlandse Spoorwegen 28 september 2006

Toptalent strijdt in Talent Clinic om baan bij NS

NS is op zoek naar jonge, getalenteerde academici. Daarom houdt het bedrijf vandaag de N S Talent Clinic, een business case waaraan een kleine 70 pas ­ of bijna - afgestudeerde academici deelnemen. NS vraagt de deelnemers onder meer een bedrijfsstrategie te ontwikkelen voor de periode 2008 ­ 2015 en die toe te lichten aan de directie, waaronder president-directeur Aad Veenman. De beste deelnemers krijgen een baan bij NS aangeboden.

Via de website www.nstalentclinic.nl konden geïnteresseerden zich in juni inschrijven. Hierna volgde een voorselectie op basis van motivatie en cv, een digitaal assessment en een tussentijdse selectiedag. Van de honderden geïnteresseerden zijn er uiteindelijk een kleine 70 overgebleven, die zich vandaag tijdens de Talent Clinic onder meer zullen verdiepen in de strategische business case. De beste deelnemers aan de clinic krijgen vervolgens een baan aangeboden bij NS.

NS is vooral bekend vanwege het reizigersvervoer, maar is als één van de grootste werkgevers van Nederland ook uitgegroeid tot een integrale commerciële dienstverlener en behoort inmiddels tot de grootste retail- en horecabedrijven van Nederland. Daarnaast is NS ook een top 10-vastgoedbedrijf en een internationaal bouwbedrijf. Door de veelzijdigheid en de dynamische omgeving waarin NS verkeert, biedt het bedrijf goede ontwikkelingsmogelijkheden voor werkzoekenden in marketing, financiën, communicatie, inkoop, vervoers- of peoplemanagement. In dit verband zoekt NS bewust jonge, diverse talenten die de meer dan één miljoen verschillende klanten die dagelijks over de vloer komen optimaal kunnen bedienen.
Noot aan de redactie
Meer informatie: NS Persvoorlichting 030 ­ 2357070 NS
NS speelt een belangrijke rol in de mobiliteit van Nederland. De onderneming stelt zich ten doel reizigers veilig, op tijd en comfortabel te vervoeren via aantrekkelijke stations. NS is de grootste reizigersvervoerder op het spoor in Nederland. Hoofddoelstellingen van het beleid zijn: op tijd rijden, informatie verstrekken en service verlenen, bijdragen aan de sociale veiligheid, voldoende vervoerscapaciteit creëren en zorgen voor schone treinen en stations. NS verzorgt in Nederland dagelijks het vervoer van ruim 1 miljoen reizigers. Daarvoor zijn 2800 rijtuigen met 240.000 zitplaatsen beschikbaar. In Nederland beheert NS 371 stations. In het Verenigd Koninkrijk exploiteert dochterbedrijf NedRailways samen met haar Britse partner Serco twee vervoerconcessies: Mersey Rail rondom Liverpool en Northern Rail in het noorden van Engeland. Bijna 25.000 NS medewerkers verzorgen de dienstverlening aan de klanten. Het Nederlandse spoorwegnet is niet in handen van NS. Het beheer van de infrastructuur (rails, seinen, bovenleiding, etc.) en de railverkeersleiding zijn taken van ProRail. De Inspectie Verkeer en Waterstaat ziet toe op de spoorwegveiligheid in Nederland.


---- --