Gemeente Weert

28 september 2006

Bericht DDL wekt misverstand

NOG GEEN CONTRACTEN VOOR THUISHULP VOOR VIJF MIDDEN-LIMBURGSE GEMEENTEN

Het leek er even op dat álle 27 gemeenten in Noord- en Midden-Limburg inmiddels contracten hebben afgesloten met aanbieders van hulp bij het huishouden. De berichtgeving in Dagblad De Limburger van 27 september 2006 over "Thuishulp naar drie instellingen" wekt namelijk die indruk. Dat is echter niet waar. Om misverstanden te voorkomen melden de gemeenten Roermond, Weert, Swalmen, Ambt Montfort en Roerdalen dat zij nog niet zo ver zijn. Deze gemeenten volgen een apart aanbestedingstraject en zullen pas in november a.s. een definitief besluit nemen.

Zodra de aanbestedingsprocedure in deze gemeenten is afgerond, wordt bekend gemaakt met hoeveel en met welke organisaties een contract wordt afgesloten.

De nieuwe Wet Maatschappelijk Ondersteuning (Wmo) treedt op 1 januari 2007 in werking. Vanaf die datum worden gemeenten o.a. verantwoordelijk voor de huishoudelijke verzorging die nu nog onder de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) valt. Alle gemeenten moeten organisaties contracteren die deze zogenaamde hulp bij het huishouden voor hen gaan uitvoeren. Gemeenten zijn daarbij gehouden aan Europese aanbestedingsregels. Voor vijf van de gemeenten uit Midden- Limburg loopt die aanbestedingsprocedure dus nog.

2006.183 FS


---- --