CDA

september 2006 - -
CDA richt sportnetwerk op

Op dinsdagavond 26 september heeft in Utrecht de eerste sportnetwerkbijeenkomst plaatsgevonden. Minister van Onderwijs Maria van der Hoeven kreeg uit handen van CDA vice-voorzitter Lianne Dekker het eerste exemplaar van Blik op Sport uitgereikt.

Voor het CDA is het van het grootste belang dat mensen mee kunnen doen en ook daadwerkelijk meedoen aan de samenleving. Sport biedt mensen daartoe de gelegenheid, niet alleen als sporter, maar binnen sportverenigingen ook als vrijwilliger (Van alle vrijwilligers in Nederland is het grootste percentage vrijwillig actief in de sport). Daarom hecht het CDA groot belang aan sport en de rol en functie van sportverenigingen.

Het CDA wil daarom een platform bieden voor CDA-wethouders,
-gemeenteraadsleden, -Statenleden, -Gedeputeerden met sport in de portefeuille, CDA'ers werkzaam voor maatschappelijke (sport)organisaties en andere geïnteresseerden die zich met ziel en zaligheid met het thema sport bezighouden om met elkaar van gedachten te wisselen, van elkaars ervaringen te leren en sportonderwerpen te bediscussiëren.

Minister van Onderwijs Maria van der Hoeven, CDA-Tweede Kamerlid Joop Atsma en CDA-wethouder Sport in Utrecht Harm Janssen spraken de ruim 50 aanwezigen toe over het belang van sport. Na het aanbieden van de eerste editie van Blik op Sport verzorgden de Nederlandse Katholieke Sportfederatie (NKS) en CDA'ers Harrie Postma en Cees Wijnen van het Jeugdsportfonds inspirerende workshops over de maatschappelijke waarde en betekenis van sport.

Wilt u een exemplaar van Blik op Sport ontvangen? Neem dan contact op met Wietze Smid : smid@cda.nl of 070-3424835

---