Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Lengel - Aanrijding op kruising                           |
Een 49 jarige automobilist uit 's-Heerenberg verleende woensdagmiddag (27/9) geen voorrang aan een van rechts komende auto hierdoor ontstond een aanrijding met één licht gewonde.

De man reed even na het middaguur over de Hartjensstraat in Lengel, hij ging in de richting van de Borgstraat in Azewijn. Op de kruising van de Hartjensstraat / Borgstraat verleende de bestuurder geen voorrang aan een voor hem van rechts komende auto. Deze werd bestuurd door een 40 jarige vrouw uit Beek. Bij de aanrijding die volgde liepen zij en haar 41-jarige passagiere uit 's Heerenberg rug- en nekklachten op. De ambulance was snel ter plaatse en heeft de bestuurster voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht.

|     |Terborg -vrouw zwaar gewond bij aanrijding                |
Een 23-jarige vrouw uit Silvolde is donderdagochtend (28/9) zwaar gewond bij een frontale aanrijding met een vrachtwagencombinatie op de Slingerparallel.

De aanrijding vond omstreeks 06.10 uur plaats toen de vrouw met haar auto uit de richting Doetinchem kwam. Door nog onverklaarbare oorzaak kwam zij op de verkeerde weghelf en botste frontaal op de vrachtwagencombinatie van een 39-jarige man uit Eibergen. De vrouw raakte zwaar gewond en brandweer en ambulancepersoneel hebben geruime tijd nodig gehad om het slachtoffer uit het wrak te bevrijden en te stabiliseren. Hierna is zij overgebracht naar het Slingelandziekenhuis. De weg is geruime tijd afgesloten geweest voor de hulpverlening. De verkeersongevallendienst heeft een onderzoek ingesteld en nadat een enorme kraamwagen de vrachtwagencombinatie had weggetakeld kon de weg schoon geveegd worden. Rond de klok van 10.00 uur kon het verkeer er weer langs.

|     |Varsselder - iets teveel haast ?                          |
Kennelijk had een 19-jarige jongeman uit Ulft iets teveel haast. Bij het inhalen van vrachtwagen op de Berghseweg had hij te laat in de gaten dat daarvoor een tractor reed, die op dat moment linksaf sloeg. Een aanrijding was het gevolg.

De aanrijding gebeurde omstreeks 14.20 uur toen een vrachtwagenbestuurder netjes achter een voor hem rijdende tractor reed. De bestuurder hiervan moest linksaf een maïsland op en op het moment dat hij deze manoeuvre uitvoerde, was de jongeman uit Ulft net gaan inhalen. Bij de aanrijding die volgde werd zijn auto zwaar beschadigd. Ook een geparkeerd staande auto werd zijn auto geraakt. Aangezien hij beginnende bestuurder is, wordt er proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Einde berichten
---


---


---

---- --