Persberichten 28/09 middag

regio, 28-09-2006

Leiden Voetganger aangereden Een 66 jarige man uit Leiden is donderdag 28 september omstreeks 10.50 uur gewond geraakt nadat was aangereden door een 51 jarige automobilist uit Noordwijk. De Noordwijker zag de man op het zebrapad te laat vanwege de laaghangende zon. Ondanks krachtig remmen kon de Noordwijker een aanrijding niet voorkomen. De Leidenaar moest naar het ziekenhuis voor enkele hechtingen vanwege een hoofdwond.

Leiden Inbraak in supermarkt In een supermarkt aan de Ijsselkade is in de avond van woensdag 27 en de nacht van donderdag 28 september ingebroken. Men heeft de schuifdeuren opengebroken om binnen te komen. Vervolgens werd er een hoeveelheid rookwaren weggenomen.

Zevenhoven Auto gestolen na inbraak in woning De politie doet onderzoek naar een inbraak in een woning waarbij een auto werd gestolen. De inbraak vond plaats in Park Zomerlust tussen middernacht en donderdagmorgen 28 september 06.00 uur. Via een schuifpui werd binnengekomen. Binnen werd een aktetas met daarin onder andere mobiele telefoons, bankpasjes en een rijbewijs gestolen. Ook werden autosleutels meegenomen waarmee een op de oprit staande zilvergrijze BMW 535 werd gestolen. De politie heeft het voertuig inmiddels laten signaleren. Van de dader(s) ontbreekt tot op heden nog ieder spoor.

Alphen a/d Rijn Motorrijder breekt benen bij ongeval Een 32 jarige motorrijder uit Alphen aan den Rijn heeft donderdagmorgen 28 september rond 06.40 uur bij een ongeval op de Schans beide benen gebroken alsmede zijn schouder. De motorrijder verloor de controle over zijn motor na krachtig remmen. Hij deed dit om een aanrijding te voorkomen met een hem tegmoetrijdende vrachtauto die bestuurd werd door een 24 jarige man uit Alphen aan den Rijn. Op dat moment reed hij met onbekende snelheid op het weggedeelte van de vrachtauto. Hij klapte met zijn motor tegen een hek van de spoorwegovergang en werd van zijn motor afgeslingerd. De motor kwam tegen de vrachtauto terecht. Het slachtoffer werd overgebracht naar het LUMC.

Bodegraven Politie vindt bij hennepkwekerij vuurwapen en gestolen autos De politie heeft donderdagmiddag 28 september in een woning aan de Wilhelminastraat een hennepkwekerij ontdekt. Er groeiden ongeveer 1000 planten. In de woning werd tevens een vuurwapen gevonden. Naar aanleiding van een tip dat die zich in de woning zou bevinden trad de politie binnen. Buiten trof de politie nog twee autos aan die als gestolen gesignaleerd stonden. Drie vrouwen die in de woning waren zijn aangehouden. Meer aanhoudingen sluit de politie niet uit. Nadere informatie ontbreekt nog. De politie zet het onderzoek voort.

Boskoop Verdachte van insluipingen aangehouden De politie heeft donderdagmorgen 28 september een 29 jarige man uit Gouda aangehouden. Onderzoek door de politie wees uit dat hij als verdachte kon worden aangemerkt voor twee insluipingen. De insluipingen vonden plaats op 11 augustus bij een kantoor aan de Koninginneweg en op 16 augustus bij een busbedrijf aan de Hoogeveensweweg. Bij het kantoor werd een tas van een medewerkster gestolen waarin ondermeer een bankpas zat. Bij het busbedrijf ging het om een digitale agenda en bankpas die uit een laptoptas werden gehaald. Met de passen probeerde de verdachte geld op te nemen wat echter niet lukte. De verdachte bekende de insluipingen en kreeg een dagvaarding om op 20 november voor de rechter te verschijnen. Inmiddels is hij weer op vrije voeten gesteld.

Waddinxveen Verkeersongeval Donderdag 28 september om 12.50 uur vond op de Brugweg een verkeersongeval plaats. Een 18 jarige fietser uit Waddinxveen fietste over de Brugweg in de richting van de Henegouwerweg. Bij de verkeerslichten haalde hij een stilstaande vrachtwagen links in. Een 29 jarige automobilist uit Boskoop sloeg op dat moment, toen hij groen licht had, rechtsaf. De fietser werd aangereden en kwam met zijn hoofd op de voorruit van de auto terecht. Hij werd overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.