Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 28 september 2006

Man (42) aangehouden op verdenking van mishandeling

HALSTEREN: Woensdag heeft de politie aan het begin van de avond een 42-jarige man uit Steenbergen aangehouden, die ervan wordt verdacht dat hij kort tevoren zijn 35-jarige ex-vrouw had mishandeld in haar woning in Halsteren. De man is hierop telefonisch door de politie benaderd met het verzoek zich op het bureau te melden. Hier werd hij aangehouden en in verzekering gesteld. Een vriendin van de verdachte, die getuige was van de schermutseling, verklaarde tegenover de politie dat een woordenwisseling ontaarde in het conflict, maar dat beide partijen over en weer hebben geslagen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Politie achtervolgt mogelijke bedrijfsinbrekers

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft in de vroege donderdagmorgen enige tijd een auto achtervolgd, waarvan de inzittenden vermoedelijk betrokken zijn geweest bij een bedrijfsinbraak. Omstreeks 2.15 uur meldden zich drie mannen aan het politiebureau aan de Jacob Obrechtlaan, die getuige waren geweest van een inbraak aan de Marconilaan-Noord. Zij hadden gezien dat meerdere mensen in het pand aanwezig waren en één persoon in de bewuste auto zat te wachten. Zij gaven het merk en kenteken van de auto aan de politie door, die de auto ter hoogte van Breda wist te achterhalen en de achtervolging inzette in de richting van Dordrecht. Omdat de auto echter met snelheden boven de 200 km/uur over de rijksweg reed, was het niet verantwoord de achtervolging voort te zetten en moest de politie de auto uiteindelijk laten gaan. De gedupeerde eigenaar van het bedrijf heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal. Vooralsnog wordt slechts een gering geldbedrag gemist.

Politie houdt twee verdachten aan voor diefstal kabel met koperkern

BERGEN OP ZOOM: Woensdagmorgen omstreeks 11.00 uur zag een politievrouw in haar vrije tijd dat een tweetal mannen zich verdacht ophield en een grote hoeveelheid kabel bij zich hadden. Omdat bij de politie bekend is dat dergelijke kabel, vanwege de huidige hoge koperprijzen, populair zijn bij het dievengilde, schakelde zij haar collegas in, die de twee aan het Stationsplein aanhielden. De 25-jarige inwoner van Bergen op Zoom gaf toe de diefstal te hebben gepleegd en hier zijn 22-jarige vriend in te hebben betrokken, omdat hij voor hem het vervoer had moeten regelen. Beide mannen zijn in verzekering gesteld.

Twee personenautos in brand

ROOSENDAAL: Twee autobezitters werden vermoedelijk in de nacht van woensdag op donderdag het slachtoffer van brandstichting. Omstreeks middernacht schakelde een buurtbewoner de politie in, nadat hij rook uit een auto zag komen, die aan het Heilig Hartplein stond geparkeerd. Op de achterbank was een groot brandgat te zien en ook de binnenbekleding van het dak raakte volledig geruïneerd. Omstreeks 4.30 uur moest de brandweer er aan te pas komen om een brand te bestrijden in een auto, die geparkeerd stond aan de Chromietdijk. Deze auto moet als verloren worden beschouwd.

Vrouw slachtoffer van zakkenroller

ROOSENDAAL: Donderdagmiddag werd een 55-jarige Roosendaalse in een winkel aan de Boulevard op een onbewaakt ogenblik bestolen van haar portemonnee. In de portemonnee bevonden zich onder meer enkele (bank)pasjes, een rijbewijs, identiteitsbewijs en een geldbedrag van tientallen euros. De vrouw heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal.

Auteur: Manon Ostendorf