AEGON

AEGON Global Investment Fund N.V.: Beëindiging FBI-status

AEGON Global Investment Fund N.V. (het "fonds") maakt bekend dat zij voornemens is in het belang van de aandeelhouders te besluiten om haar huidige status van beleggingsinstelling in de zin van artikel 28 van de wet op de vennootschapsbelasting 1969 (de "fbi-status") per 1 januari 2007 te beëindigen.

Deze beëindiging houdt verband met voorgestelde wetswijzigingen op fiscaal gebied die naar verwachting op 1 januari 2007 van kracht worden. Voor vrijwel alle houders van gewone aandelen betekenen die een verslechtering van hun fiscale positie. Het overgrote deel van de aandelen is in vaste handen. De overige houders van gewone aandelen dienen daarom verkoop van hun aandelen vóór 1 januari 2007 in overweging te nemen.

Het open end karakter van het fonds wordt zowel ten aanzien van de gewone aandelen als ten aanzien van de spaarplus aandelen gehandhaafd. De directie overweegt om in 2007 aan de algemene vergadering van aandeelhouders een voorstel te doen tot intrekking van de spaarplus aandelen tegen de intrinsieke waarde van die aandelen op het moment van intrekking; een besluit hiertoe is evenwel nog niet genomen.

De beëindiging van de fbi-status zal aan de orde worden gesteld in een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders die naar verwachting in oktober 2006 zal worden gehouden en separaat bijeen zal worden geroepen.

28-09-2006