Gemeente Voerendaal


Voerendaal Actueel - Nieuws

29/9/2006 - Ziektekostenverzekering voor minima Zuid-Limburg

Gemeenten willen collectieve ziektekostenverzekering voor minima

Negentien gemeenten in Zuid-Limburg willen met ingang van 1 januari 2007 een collectieve ziektekostenverzekering aanbieden aan de mensen met een minimuminkomen. Door op Zuidlimburgse schaal in te kopen bij een zorgverzekeraar verwachten de gemeenten een behoorlijke korting te kunnen bedingen. Uitgangspunt is de mensen met een minimuminkomen straks een verzekering aan te bieden die goedkoop is en een goede aanvullende dekking heeft.

De gemeenten die aan de regeling deelnemen zijn: Beek, Brunssum, Eijsden, Gulpen-Wittem, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Maastricht, Margraten, Meerssen, Nuth, Onderbanken, Schinnen, Simpelveld, Sittard-Geleen, Stein, Vaals, Valkenburg en Voerendaal.

Om de mensen met een minimuminkomen een zo interessant mogelijk pakket aan te kunnen bieden hebben de gemeenten besloten de gunning openbaar Europees aan te besteden. Zes verzekeraars hebben zich daarvoor gemeld waarna van vijf maatschappijen een offerte werd ontvangen. Op dit moment worden de onderhandelingen gevoerd met nog drie maatschappijen. Met de verzekeraar die de beste aanbieding heeft, zal straks een contract worden afgesloten. Verwacht wordt dat de onderhandelingen medio november kunnen worden afgerond. Dit omdat alle verzekeraars pas medio november de premie 2007 voor de basisverzekering bekend maken.

Met de maatschappijen wordt ook gesproken over de termijn waarbinnen de mensen met een minimuminkomen een keuze moeten maken. De bij de gemeenten door bijvoorbeeld een bijstandsuitkering etc. bekende mensen met een minimuminkomen worden uiteraard tijdig geïnformeerd. Daarnaast zal via de gemeenten en de samenwerkingsverbanden op het terrein van de sociale zekerheid informatie worden verstrekt zodat ook bij de gemeente nog onbekende mensen met een minimuminkomen van deze regeling gebruik kunnen maken.