Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Duivense verdacht van winkeldiefstal met geweld
Publicatiedatum: 29-9-2006 13:39:14

Duiven - De politie heeft donderdagavond een 55-jarige Duivense aangehouden op verdenking van winkeldiefstal en mishandeling. Omstreeks 19:15 uur kreeg de politie een melding dat een agressieve winkeldief zich in een winkel aan het Eilandplein zich zou verzetten tegen de aanhouding. Toen agenten ter plaatse kwamen bleek dat de Duivense enkele goederen verstopt zou hebben in haar kleding en de kassa zou hebben gepasseerd zonder te betalen. Toen het winkelpersoneel de vrouw hierop aansprak zou zij zich verzet hebben en een medewerkster geduwd en geslagen hebben. De caissière die de vrouw aanhield, liep hierbij een dikke wang en een krabwond aan haar arm op. De politie heeft de Duivense aangehouden voor diefstal met geweld. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Aanrijding tussen bromfietser en bus

Publicatiedatum: 29-9-2006 13:38:43

Westervoort/Arnhem - Een 17-jarige bromfietser uit Westervoort is donderdagmiddag in zijn woonplaats gewond geraakt na een aanrijding met een bus. De bus reed omstreeks 17:45 uur over de Zevenaarseweg, komende uit de richting Westervoort Brugweg. Op de weg naar de bussluis sloeg de bus linksaf waarna er een aanrijding ontstond tussen de bus en de bromfietser. De politie verdenkt de bromfietser ervan door het rode licht gereden te zijn. De politie onderzoekt de aanrijding nog verder. De bromfietser is met een klaplong naar het ziekenhuis gebracht. De brommer raakte zwaar beschadigd en de bus was aan de zijkant beschadigd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Bromfietser tweemaal bekeurd

Publicatiedatum: 29-9-2006 13:38:11

Heteren - Een 18-jarige Heterenaar heeft donderdagavond een aantal bekeuringen gekregen. Agenten zagen de 18-jarige omstreeks 19:30 uur over de Boltweg op zijn bromfiets rijden. De Heterenaar had geen helm op en na controle bleek dat hij ook niet in het bezit van een verzekering en bromfietscertificaat was. Agenten gaven hem daarvoor drie bekeuringen. De Heterenaar bleek de avond daarvoor ook al in Arnhem te zijn aangehouden. Hier had hij eveneens een aantal bekeuringen had gekregen voor zijn bromfiets.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Veel boetes bij snelheidscontrole Andelst

Publicatiedatum: 29-9-2006 13:37:25

Andelst - Het Verkeershandhavingsteam van de politie heeft donderdagavond naar aanleiding van klachten van buurtbewoners een controle gehouden aan de Hoofdstraat in Andelst (30-kilomer zone). Tussen 18:00 uur en 19:00 uur werden 160 voertuigen gecontroleerd op hun snelheid. Tijdens de controle bleek dat bijna de helft te hard reed. Er werden 74 overtredingen geconstateerd met een maximum gemeten snelheid van 61 km/uur.

Wanneer bewoners in een wijk of buurt onveilig verkeersgedrag ervaren kunnen ze hiervan melding maken bij hun wijkagent. Die schakelt op zijn beurt het verkeershandhavingsteam in dat speciaal voor dit soort controles medewerkers heeft vrijgemaakt. Daarmee hoopt het verkeershandhavingsteam een bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid in de buurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man aangehouden voor schennis

Publicatiedatum: 29-9-2006 13:35:52

Tolkamer - Een dronken 20-jarige man uit Frankrijk heeft gisteren de stuipen op het lijf gejaagd bij enkele kinderen in Tolkamer. De man wandelde de bewuste avond richting speeltuin, terwijl zijn broek naar beneden was en zijn geslachtsdeel uit zijn broek hing. Enkele geschrokken kinderen renden hierop naar huis en waarschuwden hun ouders die op hun beurt de politie alarmeerden. Aan de hand van het nauwkeurig gegeven signalement, kon de man direct worden aangehouden.De man verkeerde zwaar onder invloed van alcohol en bleek zich een dag later tijdens het verhoor zich van het hele voorval niets meer te herinneren. Toen hij geconfronteerd werd met het gebeurde, bood hij zijn excuses aan. De man wordt heengezonden met een boete van 200 euro.

///////////////
Contactpersoon redactie (