Ingezonden persbericht


29 SEPTEMBER 2006

Nieuwe Baantjer vanaf vandaag al verkrijgbaar als eBook

Vandaag, 29 september, brengt NDC|VBK de uitgevers als eerste in Nederland een eBook op de markt, waarvan de gedrukte versie nog niet in de winkels ligt. Het nieuwste boek van Appie Baantjer, "De Cock en de moord in triplo", wordt op 5 oktober voor de boekhandel gepresenteerd, maar is vanaf vandaag al beschikbaar in digitale vorm op www.ebook.nl.

De 83-jarige Appie Baantjer is de eerste Nederlandse schrijver die gebruik maakt van deze multimediale uitgeefmethode. In het inmiddels 66e boek van Baantjer onderzoekt rechercheur De Cock de verdwijningen van drie mannen uit het leven van een zeer aantrekkelijke 'femme fatale'.

Het uitgeven van een titel in zowel een digitale vorm als in print past naadloos in de multimediale strategie van NDC|VBK. De snelle digitalisering van de markt biedt steeds meer mogelijkheden om met bestaande gedrukte uitgaven een nieuwe markt voor digitale producten te ontsluiten. De uitgeverijen van NDC|VBK publiceren jaarlijks bijna 2.000 titels.

Ebook.nl, in juni 2006 overgenomen door NDC|VBK, komt met deze primeur tegemoet aan de groeiende vraag vanuit de markt naar Nederlandse eBook titels. Sander van Kempen, uitgever van ebook.nl: "Met dit aanbod hopen we een belangrijke impuls te geven aan de verdere ontwikkeling van eBooks." Toine Akveld, directeur van Uitgeverij de Fontein: "De tijd is rijp voor eBooks en wij vinden het prettig om de consument "De Cock en de moord in triplo" ook op een ander medium te kunnen aanbieden."

"De Cock en de moord in triplo" is vanaf vandaag te koop via www.ebook.nl voor ^ 7,95. De papieren editie zal in de boekhandel ^ 9,95 kosten. Het eBook verschijnt vooralsnog alleen in MobiPocket Reader. Het boek is daarmee te lezen op allerlei pda's, smartphone's, blackberry, etc.

EINDE BERICHT

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht