Ingezonden persbericht


North Sea Beach Golf op Schouwen-Duiveland

PERSBERICHT

North Sea Beach Golf Toernooi
nazomer-evenement voor golfers en niet-golfers!
(Tweede editie)

Westenschouwen. Op zaterdag 30 september 2006 wordt op het strand op de Kop van Schouwen-Duiveland (Zeeland), nabij Strandpaviljoen Zuid-Zuid-West te Renesse voor de tweede maal het North Sea Beach Golf toernooi gehouden voor een goed doel. In totaal zullen 40 teams (een team bestaat uit vier personen) een wedstrijd over 18 holes op het strand spelen. De opbrengst komt geheel ten goede aan 'Manege Balans' te Dreischor, ten behoeve van materiaal voor kinderen met een lichamelijke en/of geestelijke handicap. Het streven is om in totaal E 10.000.- in te zamelen.

North Sea Beach Golf 2006
Op het strand 'Kop van Schouwen' nabij de 'Verklikkerduinen' is een route uitgezet van 18 holes (vorig jaar 9 holes) in twee delen van in totaal bijna 6 km, met een totale looptijd van ongeveer 5 uur. Dit gedeelte van het strand kenmerkt zich als één van de breedste en mooiste stranden van Nederland!

North Sea Beach Golf 2006 zal hiermee - evenals het afgelopen jaar - een fantastisch nazomer evenement zijn voor golfers en niet-golfers. Ook bekende Nederlanders zullen meespelen tijdens North Sea Beach Golf evenement.

Door de Lionsclub Schouwen-Duiveland is gekozen voor een golfwedstrijd als fundraising project, vooral vanwege de populariteit van deze sport. De Nederlandse Golffederatie zag in de afgelopen jaren in de golfsport zijn ledenaantal groeien van 208.000 naar 235.000 (2004-2006). Golf wordt gezien als een sport die goed past binnen de huidige samenleving waarin het individualisme hoogtij viert. Dit wordt gezien als een van de belangrijkste redenen voor de toenemende populariteit van deze sport. Daarnaast treedt er in Nederland vergrijzing op. De groep vijftigplussers groeit sterk en golf wordt beschouwd als een sport die ook op latere leeftijd beoefend kan worden. Bovendien is golf een sport die wordt beoefend door een voor sponsoren interessante doelgroep. Best Ball (strokeplay)
Het "North Sea Beach Golf" heeft een spelvorm met teams (flights) van vier spelers die een 'Best Ball' (stroke play) wedstrijd zullen spelen over 18 holes over een lengte van 6 km. Iedereen slaat af, waarna gekozen wordt voor de bal met de beste ligging. De overige ballen worden opgenomen. Daarna plaatsen de andere spelers van het team hun bal binnen een stoklengte van de gekozen bal, niet dichter bij de hole. De 4 spelers doen vanaf deze ligging de volgende slag waarna weer de beste ligging wordt bepaald. Op de green moet de bal geplaatst worden binnen 10 cm van de gekozen bal.

Golfclinic inclusief demonstratie
Ook voor niet golfers is in het programma rekening gehouden in de vorm van een zogenaamde golfclinic, een golfles van de Headprofessional van de Golfbaan Grevelingenhout. Voor partners en belangstellenden bestaat de mogelijkheid om tegen een kleine financiële vergoeding deel te nemen aan deze golfclinic georganiseerd door het Hans von Burg Golf Activity Center. Deze ontspannende maar toch intensieve kennismaking met het golfspel is ook voor gevorderden en duurt, inclusief demonstratie, 2 uur. Aanmeldingen zijn mogelijk via het telefoonnummer 0111-482650 of 06-53299892.

Programma zaterdag 30 september 2006
Het all-in programma is als volgt:
10.00 uur Ontvangst en vertrek met een paardentram naar het strand 11.00 uur Start in de baan door middel van een "gunshot" (teams zijn verspreid over de 18 holes en zullen vanaf dat moment tegelijkertijd beginnen te spelen) De lunch (waaronder mosselen) zal tijdens de wedstrijd worden aangeboden op het strand 14.00 uur Aanvang longest drive wedstrijd
17.00 uur Borrel met live-music
18.00 uur Prijsuitreiking + loterij, aansluitend diner en feestelijke afsluiting met live-music en verloting golfweekend Tenerife

Inschrijvingen
Inschrijven kan door middel van een éénmalig incasso/inschrijfformulier uit de brochure of op de website van North Sea Beach Golf, www.northseabeachgolf.nl. De kosten bedragen E 300,- per team, een team bestaat uit 4 deelnemers dus E 75,- p.p. Daarbij zijn de lunch en het diner/ feestprogramma inbegrepen. De brochure is aan te vragen bij: LIONS CLUB SCHOUWEN-DUIVELAND
t.a.v. Het wedstrijdsecretariaat
p/a Janneke Versaevel
Postbus 26
4300 AA Zierikzee
Telefoon: 0111-453202
E-mail: janneke.versaevel@bijdevaate.nl


---