Ingezonden persbericht


Negende startplaats A1 Team Nederland voor Sprintrace A1GP Zandvoort

Tijdens de officiële kwalificatie van de A1GP Zandvoort heeft Jeroen Bleekemolen A1 Team Nederland op een negende startplaats gekwalificeerd. Een resultaat waarmee het team tijdens de Sprint race van morgen nog verder naar voren hoort te komen en daarmee een goede uitgangspositie te krijgen voor de hoofdrace. Bleekemolen reed tijdens de vier sessies een gecombineerde tijd van 2'56.618 (1'28.411 + 1'28.207). A1 Team Nederland stond na drie van de vier runs nog op een derde plaats, maar in de laatste run wisten een aantal landen hun tijden nog verder aan te scherpen. Zuid Afrika wist op indrukwekkende wijze de pole te pakken, voor Mexico en Frankrijk.

Tijdens de eerste drie sessies wist Bleekemolen op nieuwe banden steeds zijn tijd verder aan te scherpen. De steun van het massaal toegestroomde publiek was ook duidelijk merkbaar op Circuit Park Zandvoort. Iedere keer dat de oranje A1 Team Nederland auto over de finish reed, zag men een staande ovatie en veel vlaggen op de tribunes.

Jeroen Bleekemolen: "Het was zeker niet slecht. Ik mis nog een beetje ervaring met het rijden met nieuwe banden, dat merkte je wel. Ik ging steeds sneller en sneller, eigenlijk had ik nog een setje nieuwe banden moeten hebben dan hadden we er nog beter bij gestaan. Ik denk dat we niet ontevreden hoeven te zijn, we hebben de hele tijd meegedaan en lange tijd bovenin gestaan. Ik weet zeker dat we met een paar races de ervaring hebben om echt vooraan te kunnen staan. De laatste sessie had ik oude banden, toen zat er helaas niet veel meer in", aldus Jeroen die morgen voor het eerst de rollende A1GP start meemaakt. "Dat is ook allemaal nieuw voor mij, ik ga gewoon mijn best doen en kijken hoever we kunnen komen. Je kan met A1 van de laatste plaats starten en een race winnen. Gewoon in ieder geval uitrijden en uit de problemen blijven, dan kom je al ver. Het publiek blijft geweldig. Iedere keer als je de pits uitrijdt en langs het circuit, je ziet gewoon de duinen bewegen.. Je ziet iedereen opstaan en met vlagen zwaaien. Tijdens je inlap kijk je daar ook naar en het is geweldig!".

Jan Lammers: "We waren natuurlijk reuze benieuwd waar we op onze plaats zouden vallen. Jeroen heeft al een poos geen Formule auto's meer gereden, maar GT's en dat is een heel ander verhaal. We hebben het geluk dat het op ons thuiscircuit is en dat hij hier in de stemming kan komen. Je hebt informatie nodig van de banden, die heeft hij niet zoveel. Dit is gewoon de stand. Als je gaat racen ga je nooit van een negende plaats uit natuurlijk. Je wil weten wat je te doen staat. We staan negende, maar wel met het idee dat er nog veel ruimte voor verbetering is. Tijdens de Sprintrace hopen we onze positie verder te kunnen verbeteren. Als we dit weekend ergens in de top zes uit zouden kunnen komen zou dat geweldig zijn.

Morgen om 11.00 uur is de Sprint race van A1GP, die duurt maximaal 20 minuten. Een puntensysteem van kwalificatie, snelste raceronde en uitslag van de race bepaalt de start grid voor de hoofdrace.

Bezoek voor rechtenvrij beeldmateriaal www.A1teamnedfoto.nl

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar info@a1teamned.com