AutoRai

Vernieuwde Volkswagen Touran debuteert op Autosalon van Parijs

(9/19/2006)
Op de Parijse autotentoonstelling (30 september - 15 oktober aanstaande) presenteert Volkswagen de vernieuwde Touran. De ruimtewagen krijgt een nieuw gezicht, een verder opgewaardeerd interieur en is leverbaar met een belangrijke technische noviteit: de 'Park assist', die automatisch inparkeren mogelijk maakt. In zijn nieuwe gedaante wordt de Touran ook leverbaar met een 170 pk sterke TSI-motor.
De vernieuwde Touran is te herkennen aan de typerende Volkswagen-grille, de nieuwe bumpers en de koplampen die veel lijken op die van de Passat en de Eos. De achterzijde valt op door de nieuwe bumper en de gewijzigde achterlichten.
In het interieur worden nieuwe bekledingsstoffen gebruikt. Details zoals het centrale deel van het instrumentarium en het opbergvak bovenin de middenconsole, zijn nu uitgevoerd in aluminiumlook.

Parkeren op zijn eenvoudigst
De vernieuwde Touran kan tegen meerprijs worden voorzien van een 'Park assist', die inparkeren tot een fluitje van een cent maakt â zelfs bij krappe plekjes. Dit systeem is met een druk op de knop te activeren. Diverse sensoren meten tijdens het voorbijrijden (max. 30 km/h) de gewenste parkeerplek op. Vervolgens berekent een computer de ideale manier van inparkeren. Daartoe wijst het systeem via een display aan waar de auto zijn startpositie moet innemen. Als de auto op die plek staat en de âachteruitâ wordt ingeschakeld, zorgt de elektronica voor inparkeren binnen 15 seconden. De Touran wordt dan volledig automatisch bestuurd; de bestuurder hoeft slechts gas te geven en te remmen.

Uitgebreide standaarduitrusting
De Touran is leverbaar in de uitrustingsvarianten Trendline, Comfortline en Highline. Al deze uitvoeringen hebben een uitgebreide standaarduitrusting. Zo beschikt de Trendline-uitvoering onder andere over een Radio/CD/MP3-speler, elektrische ramen vóór, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening en cruise control. Ook front-, zij- en hoofdairbags zijn standaard en dat geldt eveneens voor ESP en een stabiliseringsysteem voor caravans.
De Comfortline-uitvoering beschikt over de airconditioning Climatic en diverse details in het interieur zijn in aluminiumlook afgewerkt. Daarnaast is dit model standaard uitgerust met opklaptafeltjes aan de achterzijde van de comfortstoelen, middenarmsteun met opbergvak vóór en elektrische ramen vóór en achter.
De Highline-uitvoering is net als voorheen de meest luxueuze Touran. Bij deze uitvoeringsvariant zijn 16 inch lichtmetalen wielen, een volautomatische airconditioning, sportstoelen, met leder bekleed stuurwiel en een krachtige stereo-installatie met 8 speakers standaard. De Highline-uitvoering kenmerkt zich door diverse chromen details in het exterieur.

Krachtige motoren
In de vernieuwde Touran is een belangrijke rol weggelegd voor de geavanceerde TSI-benzinemotoren. Deze hebben zowel een turbo als een mechanische compressor. Voor de nieuwe Touran is ook de 125 kW/170 pk sterke 1.4 TSI beschikbaar. Deze nieuwe topmotorisering voor de Touran wordt standaard geleverd met de DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling. Vanaf de marktintroductie in november is de 103 kW/140 pk sterke 1.4 TSI beschikbaar. Deze is nu ook verkrijgbaar met de DSG-versnellingsbak. Daarnaast is de nieuwe Touran ook leverbaar met een conventionele 1,6-liter benzinemotor met 75 kW/102 pk en bovendien is er een breed dieselaanbod. De nieuwe topuitvoering is de 125 kW/170 pk sterke 2.0 TDI. Het dieselprogramma begint met de 1.9 TDI, die leverbaar is in twee vermogensniveaus: 66kW/90 pk en 77 kW/105 pk. Daarnaast is er ook een 103 kW/140 pk sterke variant van de 2.0 TDI leverbaar. Alle TDI-modellen worden standaard geleverd met een Dieselroetfilter (DRF).Alle benzine- en dieselmotoren met een vermogen vanaf 77 kW/105 pk kunnen worden voorzien van de DSG-versnellingsbak. De nieuwe Touran is ook leverbaar in EcoFuel-uitvoering met een 109 pk sterke, milieuvriendelijke aardgasmotor.

Bijzondere opties
Ook in de nieuwe uitvoering blijft de Touran een uiterst veelzijdige auto met onder meer een innovatief stoelsysteem, de mogelijkheid tot een derde zitrij en een bagageruimte met een inhoud tot 1.989 liter. Het nieuwe model wint daarbij nogmaals aan gebruiksgemak, al was het alleen maar vanwege de optioneel verkrijgbare 'Park assist'. Andere opties zijn de âHill hold-controlâ voor makkelijk bergop wegrijden, de variabele laadvloer met geïntegreerde opbergvakken en een DVD- navigatiesysteem. Een nieuwe optie is de met stuurbeweging meedraaiende Bi-Xenon koplampen. De nieuwe Touran is leverbaar vanaf eind november aanstaande. De prijzen worden in een later stadium bekend gemaakt.

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster