Persberichten 03/10 ochtend

Regio, 03-10-2006

Lisse Jongen mishandeld Een 17 jarige jongen uit Hillegom is op vrijdag 29 september, rond 02.10 uur mishandeld door een onbekende jongen. De Hillegommer fietste met zijn vriend achterop, een 17 jarige Lissenaar, over de Wagendwarsstraat. De fiets van de Hillegommer wordt door een scooter aangereden waardoor het wiel van de fiets krom ging. Er ontstond een woordenwisseling tussen de opzittenden van de scooter en de jongens. De opzittende van de scooter liep op de Hillegommer af en sloeg hem met zijn helm op het hoofd waardoor de Hillegommer onderuit ging. De Hillegommer heeft op het bureau aangifte gedaan van mishandeling. De politie is op zoek naar de daders. Het gaat om twee jongens op een donkere scooter, getuigen worden verzocht contact op te nemen.

Noordwijkerhout Weglopen na aanrijding De politie heeft een 35 jarige man uit Radom (P) gehoord op het politiebureau nadat hij op zaterdag 30 september, rond 22.50 uur, een ongeluk had veroorzaakt op de Gooweg. Een 46 jarige Noordwijkerhoutse reed over de Gooweg komende uit de richting van Noordwijkerhout. In tegengestelde richting kwam de Poolse bestuurder aanrijden. Hij had zijn auto niet onder controle, en hij verklaart op het bureau dat hij zijn telefoon, die gevallen was al rijdend wilde pakken. Hij was daardoor op de verkeerde weghelft gekomen en had de Noordwijkerhoutse aangereden. De autos raakten zwaar beschadigd. De Poolse man stapte uit zijn auto en een getuige belde de hulpdiensten. De Noordwijkerhoutse had een ambulance nodig. De Poolse man wilde geen politie en is daarna weggerend van de plaats van het ongeval. Zijn auto liet hij achter. De politie en ambulance kwamen ter plaatse en bekommerden zich om de Noordwijkerhoutse. Zij is met pijn in haar schouder overgebracht naar het LUMC. De Poolse man werd via zijn auto achterhaald en werd uitgenodigd op het bureau. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Beiden autos moesten weggesleept worden.

Oegstgeest Diefstal uit school Een leraar van een school aan de Wijttenbachweg heeft op maandag 2 oktober twee jongens, een 15 jarige Leiderdorper en een 15 jarige Leidenaar, aan kunnen houden nadat zij van de kapstok van de school een jas hadden weggehaald. De leraar zag de jongens de school inlopen en herkende het tweetal niet. Hij hield ze in de gaten en zag ze bij de kapstok een jas pakken. Hierop sprak hij de twee aan. De jongens renden vervolgens weg met de jas in hun bezit. Kort hierop kwam een politieagent en samen zijn zij de jongens gaan zoeken. Zij kwamen de jongens tegen op de Korenbloemlaan waar zij aangehouden werden. De twee zijn overgebracht naar het bureau waar zij een verklaring hebben afgelegd. De jas is terug naar de eigenaar. De politie heeft de ouders van de minderjarige jongens op de hoogte gesteld, tegen de jongens wordt proces-verbaal opgemaakt

Voorhout Tasjesroof, tweede verdachte ook aangehouden De politie heeft ook de tweede verdachte, een 21 jarige Leidenaar, van een tasjesroof aangehouden. Op zaterdag 30 september werd een eerste verdachte al aangehouden direct na de tasjesroof. De roof vond zaterdag 30 september, rond 00.35 uur, plaats. Een 20 jarige vrouw uit Voorhout werd beroofd van haar tas. Zij liep op de Willem de Zwijgerstraat toen zij door twee mannen werd benaderd. Een van hen trok haar handtas van haar schouder en ging er vandoor. De andere man rende ook weg maar struikelde en bleef toen bij de vrouw staan tot de politie kwam. De vrouw deed direct aangifte bij de politie waarop de agenten de 29 jarige man uit Voorhout aanhielden. De tweede man wist te ontkomen, maar is inmiddels dus ook aangehouden. Beiden verdachten zijn in verzekering gesteld.

Leiden 3 Oktoberviering verloopt rustig De politie is te spreken over het tot nu tot rustige, gezellige en in goede sfeer verloop van de 3 oktoberviering. De avond van maandag 2 oktober was gezellig druk. Er deden zich geen incidenten voor. Wel werden twee aanhoudingen verricht. Eén oude bekende van de politie werd opgepakt voor openbare dronkenschap. Hij heeft de nacht doorgebracht in de cel om nuchter te worden. De andere aanhouding betrof een man die 28 pilletjes van een verboden drug bij zich had. Hij wordt donderdag 5 oktober voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De nacht van 2 op 3 oktober verliep voor de politie eveneens rustig. Door zichtbare aanwezigheid en veel contact met het publiek verliep de nacht in een goede sfeer zonder ernstige incidenten. Doordat de politie er bovenop zat, kon de rust en een ordelijk verloop van de openbare orde en veiligheid gedurende het feest in toom gehouden worden. Daar waar noodzakelijk werd direct overgaan tot aanhouding en kon erger worden voorkomen.

In totaal werden deze nacht wel 24 aanhoudingen verricht. Dit lijkt veel, maar is in vergelijk met voorgaande jaren een laag aantal. Deze aanhoudingen betroffen vooral verdachten van beginnende vechtpartijtjes veelal 1 op 1 situaties - later in de nacht. Enkele aanhoudingen hadden betrekking op kleine vernielingen. De politie heeft bij een situatie in de Korevaarstraat bij de aanhouding van drie verdachten pepperspray moeten gebruiken.

Er zitten nog acht verdachten vast. Veelal heeft dit te maken met het feit dat deze gezien hun hoeveelheid alcoholgebruik nog niet gehoord konden worden.

Leiden Politie vordert rijbewijzen in De politie heeft dinsdagnacht 3 oktober van twee automobilisten het rijbewijs ingevorderd omdat dat met te veel drank op achter het stuur zaten. Rond 01.55 uur werd een 26 jarige man uit Leiden op de Willem Klooslaan aangehouden. De ademanalyse liet een uiteindelijke waarde zien van 720 ug/l ( limiet 220 ug/l). Rond 04.25 uur werd op het Zwarte Pad een 26 jarige man uit Leiden aangehouden. Hij kwam tot een waarde van 650 ug/l (limiet 220 ug/l).

Leiden Aanhoudingen na mishandeling De politie heeft zondag 1 oktober drie Leidenaren van 12,13 en 14 jaar aangehouden op verdenking van mishandeling van een 12 jarige plaatsgenoot op de Lammermarkt. Het slachtoffer deed in de voormiddag aangifte van de mishandeling. Een jongen uit een groepje vroeg hem naar de tijd. Toen daarop niet naar verwachting werd antwoord kreeg hij een klap tegen zijn hoofd. Vervolgens daagde een aantal jongens uit de groep hem uit. Om te voorkomen dat er meer klappen zouden vallen is het slachtoffer met een vriend weggefietst in de richting van een steeg. De groep kwam hen echter achterna en sloegen en schopten hem meerdere keren. Het slachtoffer kon korte tijd later een surveillerende politiebiker aanspreken. Op basis van getuigenverklaringen konden de verdachten worden aangehouden. Het slachtoffer liep verwondingen op over zijn lichaam.

Leiden Mishandeling in lift parkeergarage De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van een 30 jarige Leidse. De Leidse stapte zaterdag 30 september even na 16.00 uur in de lift van de parkeergarage aan de Korevaarstraat. In de lift ontstond een korte woordenwisseling tussen de Leidse en een stel met twee kinderen. De Leidse zou door de man ervan beschuldigd zijn kinderen aangeraakt te hebben toen zij bij de betaalautomaat stond. Volgens de verklaring van de Leidse moest zij, toen de kinderen bij de automaat bleven staan, inderdaad over hen heen reiken, maar had zij hen niet aangeraakt. De man duwde de Leidse waarna ook zij terugduwde. Hierop reageerde de man met een vuistslag en een schop in de onderbuik van de Leidse. Toen de Leidse ook nu terugschopte, kreeg zij nogmaals een trap in de buik. De Leidse heeft aangifte gedaan en een signalement van de personen doorgegeven. De politie heeft de mishandeling in onderzoek.

Alphen a/d Rijn Aanhoudingen voor diefstal uit auto De politie heeft twee jongens uit Alphen aan den Rijn van 16 en 17 jaar aangehouden. De twee worden er van verdacht een diefstal uit een aan het Marsdiep geparkeerde auto te hebben gepleegd. Mogelijk dat er nog een derde persoon bij betrokken was. De politie onderzoekt dat verder. Uit de auto was een tas met kleding en een frontje van een autoradio gestolen.

De inbraak vond plaats op zondag 1 oktober rond 02.55 uur. De 26 jarige eigenaresse betrapte twee daders op heterdaad. Er ontstond een worsteling waarbij beide verdachten wisten te ontkomen. Op hun vlucht werd ondermeer een scooter gebruikt. De gewaarschuwde politie ging onmiddellijk op zoek naar de verdachten. Op de Keizershof werd de scooter gevonden. Deze werd inbeslaggenomen. Rond 04.00 uur werd op de Glasblazer de 17 jarige verdachte aangehouden. Vandaag is de andere verdachte aangehouden. Beiden zitten nog vast. De politie gaat verder met haar onderzoek.

Leiderdorp Verkeerscontrole gericht op alcohol De politie heeft in de nacht van dinsdag 3 oktober een alcoholcontrole gehouden op diverse plaatsen. In Aarlanderveen werd er gecontroleerd op de Oostkanaalweg, in Alphen aan den Rijn op de Eisenhouwerlaan, in Leiderdorp op de Leidsedreef, de Persant Snoepweg en op de Oude Spoorbaan. 430 automobilisten werden gecontroleerd. In totaal werden er vier personen aangehouden die onder invloed van alcohol achter het stuur zaten. Een 21 jarige bestuurder uit Oude Wetering raakte zijn rijbewijs kwijt. Als beginnend bestuurder mocht de uitslag van de ademanalysetest niet meer bedragen dan 88 ug/l. Hij blies een uitslag van 605 ug/l waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd. Een 21 jarige bestuurder uit Roelofarendsveen, ook beginnend bestuurder, blies een uitslag van 135 ug/l, dit leverde hem een proces-verbaal op en een rijverbod. Een 22 jarige man uit Alphen aan den Rijn, blies een uitslag van 260 ug/l en een 65 jarige man uit Leiden blies een uitslag van 235 ug/l. Voor ervaren bestuurders mag de uitslag niet meer bedragen dan 220 ug/l. Ook zij kregen proces-verbaal tegen zich opgemaakt.

Berkenwoude Onder invloed rijden De politie heeft op zaterdag 30 september rond 01.55 uur op de Zuidbroekse Opweg een 44 jarige automobilist uit Gouderak aan gehouden. Een blaastest wees uit dat de man vermoedelijk te veel gedronken had. De aan het bureau uitgevoerde ademanalyse gaf een gemeten waarde aan van 280 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal op.

Schoonhoven Diefstal van auto De politie doet onderzoek naar de diefstal van een zwarte VW Golf. De auto werd gestolen tussen donderdag 28 september 22.00 uur en vrijdag 29 september 05.00 uur vanaf de Beneluxlaan. De 20 jarige eigenaar van de auto deed aangifte bij de politie. De politie heeft de auto inmiddels in het opsporingsregister gezet. Van de dader(s) ontbreekt tot op heden nog ieder spoor. De politie vraagt eventuele getuigen die tussen genoemde tijdstippen de auto hebben zien (weg) rijden dan wel onbekenden op de Beneluxlaan hebben gezien, te bellen met de politie in Schoonhoven via 0900-8844.

Lekkerkerk Doorrijder in Rotterdam gepakt De politie heeft zondag 1 oktober een 57 jarige man uit Rotterdam van de politie Rotterdam-Rijnmond overgenomen en gehoord over een doorrijden na aanrijding. Die dag rond 16.35 uur zagen een aantal getuigen dat de man in zijn auto op de Tiendweg West bij het achteruit rijden een auto raakte en daarna gewoon wegreed zonder zich te bekommeren over de schade of de eigenaar van dat voertuig. Deze een 54 jarige man uit Schoonhoven zag dat er door de aanrijding een deuk in het plaatwerk was ontstaan en deed aangifte. De politie die de beschrijving en het kenteken van de auto van getuigen had gekregen informeerde de collegas van Rotterdam-Rijnmond omdat de auto daar te naam was gesteld. In Rotterdam werd hij aan de kant gezet en aangehouden. Hij bleek onder invloed te zijn (800 ug/l). De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.

Waddinxveen Na aanbellen, inbreken Een bewoner van de Vondellaan heeft op maandag 2 oktober, rond 22.35 uur, een inbreker aangetroffen in haar huis. Zij was in huis op het moment dat er aangebeld werd. Zij deed de deur niet open en even later hoorde zij een sleutel in het sleutelgat gaan en werd de deur opengemaakt. Zij liep naar de voordeur waar zij een man in de gang zag staan. De man liep op het moment dat hij haar zag en rende naar buiten. Hij liep via de Brederolaan weg in de richting van de Staringlaan. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Waddinxveen Gegalvaniseerde hekken gestolen De politie heeft aangifte opgenomen van de eigenaar van een stuk land aan de Zuidelijke Rondweg. In het weekend van zaterdag 30 op zondag 1 oktober is van het stuk land gegalvaniseerde hekken weggenomen. Dit stuk land ligt achter de spoorweg. De hekken stonden er om de schapen te kunnen verweiden. De politie vraagt getuigen van de inbraak zich te melden bij de politie via 0900-8844.

--- einde berichten ---