Ingezonden persbericht


Internationaal congres - Toekomst eerstelijnsgezondheidszorg in Europa

Op 11, 12 en 13 oktober 2006 vindt een driedaags internationaal congres plaats in Utrecht over "De toekomst van de eerstelijnsgezondheidszorg in Europa".
Het congres is bedoeld voor professionals en beleidsmakers van gemeenten, provincies, verzekeraars en zorginstellingen die betrokken zijn bij de eerste lijn in Nederland.

In veel Europese landen wordt nagedacht over een meer marktgerichte aanpak van de gezondheidszorg. Het is noodzakelijk te komen tot een patiëntgeoriënteerde en kosteneffectieve zorg. De eerstelijnszorg kan verder worden versterkt door een betere inrichting, een stevigere organisatie, een transparanter kwaliteitssysteem en een betere samenwerking met de tweede lijn.

Wat kunnen de landen leren van elkaar? Tijdens dit congres kunnen deelnemers kennisnemen van ervaringen in andere Europese landen. Er is volop ruimte voor discussie over de inrichting van de eerstelijnszorg en de daarbij behorende condities. Tijdens de eerste congresdag vinden (optioneel) locatiebezoeken plaats aan gezondheidscentra.

De kosten voor dit driedaagse congres zijn bij inschrijving vóór 1 juli 2006: EUR 495, - incl. locatiebezoek en excl. locatiebezoek EUR 350,-. Ná 1 juli zijn de inschrijvingskosten
EUR 495, - incl. locatiebezoek en EUR 415,- excl. locatiebezoek. De voertaal is Engels.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.futureofprimarycare.com

De organisatie is in handen van LVG (Landelijke Vereniging Georganiseerde eerste lijn), Nivel, Juliuscentrum UMC Utrecht, INIC (International Netwerk of Integrated Care) en het European Forum for Primary Care.

-----------------------------------------------
Noot aan de redactie:
Gaarne bovenstaand bericht opnemen in uw blad of op uw site. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Han Oosterbos, inhoudelijk coördinator via jfhvanoosterbos@wanadoo.nl of via telefoonnummer 06-53188605.