Gemeente 's-Hertogenbosch

Start procedure planontwikkeling Wethouder Schuurmanslaan, Den Bosch

Het college heeft besloten een inspraakprocedure te starten voor de ontwikkeling van de locatie Wethouder Schuurmanslaan. Om te kunnen bouwen, moet namelijk vrijstelling worden verleend van het bestaande bestemmingsplan. Dat gebeurt met een zogeheten zelfstandige projectprocedure. Het is de bedoeling dat er een appartementengebouw komt met 81 sociale huur- en koopwoningen. Daarnaast is er plaats voor vijf woonwagenstandplaatsen. Op woensdag 11 oktober vindt een inspraakavond plaats. Het voornemen tot het verlenen van vrijstelling en de ruimtelijke onderbouwing worden ter inzage gelegd in het Stadskantoor.

Huur- en koopappartementen
Initiatiefnemer voor de bouw van het appartementencomplex is woningcorporatie BrabantWonen. Het complex is gelegen op een parkeervoorziening (half verdiept) en heeft een bouwhoogte van vier á vijf bouwlagen. Het complex bestaat uit meerdere gebouwen die in een vierkant staan. Aan de zijde van de Rompertsebaan, op de hoek met de Wethouder Schuurmanslaan, wordt gedacht aan een hoogteaccent van zes bouwlagen. Het plan voorziet in 53 huur- en 28 koopappartementen die geschikt zijn voor starters en jongeren. Het verkeer van en naar de appartementen gaat via de Wethouder Schuurmanslaan. In de halfverdiepte parkeergarage komen 82 parkeerplaatsen. In de openbare ruimte komen 26 parkeerplaatsen voor bezoekers.

Vijf woonwagens
Al eerder heeft het gemeentebestuur op basis van het woonwagenbeleid besloten dat op de locatie Wethouder Schuumanslaan ruimte wordt gereserveerd voor woonwagens. Ook is besloten dat wordt afgezien van huurwagens en dat er alleen kan worden gekocht. Uit gesprekken met kandidaten blijkt dat vijf kandidaten daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in het kopen van een standplaats. De vijf woonwagens worden in het westelijk deel van de locatie, tegenover de begraafplaats gesitueerd. Tussen de standplaatsen voor de woonwagens en het appartementencomplex komt een grasveld met enkele bomen.