Gemeente Hellendoorn


Cursus rijvaardigheid en verkeersregels

Inwoners van de gemeente Hellendoorn met een rijbewijs krijgen op woensdag 11 of donderdag 12 oktober weer de kans om te kijken hoe goed de verkeersregels hen zijn bijgebleven. In het kader van het verbeteren van de verkeersveiligheid kan iedere rijbewijsbezitter gratis aan deze cursus deelnemen. Op donderdag 19 oktober kunnen 50+'ers laten testen of zij de theoretische kennis nog goed in de praktijk kunnen brengen tijdens de cursus rijvaardigheid.

Kennis van verkeersregels
Een groot aantal verkeersdeelnemers is niet op de hoogte van de vele verkeersregels die in de loop der jaren zijn gewijzigd of vernieuwd, zo blijkt uit de praktijk. Ook geldt voor mensen die al langer hun rijbewijs hebben, dat de kennis van verkeersregels aanzienlijk is vermindert. De opfriscursus biedt de mensen de gelegenheid om hun kennis van verkeersregels bij te spijkeren. Bovendien zal de gratis cursus meehelpen aan het doel om het landelijk aantal verkeersdoden in 2010 terug te brengen tot 350. Nu schommelt het aantal verkeersdoden jaarlijks rond 1000. Volgens verkeerswethouder Paalman is de daling nog steeds te gering om dit doel te kunnen bereiken. 'Er zullen dus verschillende maatregelen genomen moeten worden, waaronder deze opfriscursus.'

Cursus rijvaardigheid
Ongetwijfeld kunt u zich in het verkeer best redden en heeft u redelijke tot goede kennis van de verkeersregels. Toch blijkt in de praktijk dat het ouder worden veranderingen met zich meebrengt die men zelf niet of nauwelijks in de gaten heeft. Ook is het verkeer de laatste jaren alleen maar drukker geworden en zijn de verkeersregels gewijzigd. Dit kan met zich meebrengen dat u zich wat onzekerder bent gaan voelen in het verkeer.

Inhoud van de cursus rijvaardigheid

* Een prijktijkrit in en/of rond Nijverdal met daarbij behorende evaluatie

* Voorlichting over dode hoek bij vrachtwagens
* Mogelijkheid tot gehoortest

* Mogelijkheid tot ogentest

* Informatie over vervoershulpmiddelen

De praktijkritten worden verreden in uw eigen auto! In tegenstelling tot voorgaande jaren bestaat de cursus rijvaardigheid dit jaar alleen uit een praktijkgedeelte. U kunt zich natuurlijk wel opgeven voor de gratis cursus verkeersregels.

Inhoud van de cursus verkeersregels
Voor het opfrissen van de theoriekennis kan gebruik gemaakt worden van de cursus verkeersregels. In de cursus wordt aandacht besteed aan de verkeersregels (wat is er veranderd de laatste jaren). De cursus wordt niet afgesloten met een examen omdat dit opfrissen van kennis betreft die alleen voor u belangrijk is.
De cursus wordt gegeven door de heer Talen. De heer Talen is als adviseur en cursusleider verbonden Veilig Verkeer Nederland.

Wanneer ?
De cursus verkeersregels vindt plaats op woensdag 11 oktober en donderdag 12 oktober van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur. Het praktijkgedeelte vindt plaats op donderdag 19 oktober, morgens of 's middags. De cursussen vinden plaats in zalencentrum Braakman-Noetsele in Nijverdal.

Opgave
Indien u wilt deelnemen aan de cursus dan dient u de aanmeldingsstrook en ⬠12,- voor 30 september in te leveren Stichting Welzijn Ouderen, Dahliastraat 21, 7442 LA Nijverdal. Tel: 0548-638820. Voor vragen kunt u ook op dit nummer terecht. Inschrijving geschiedt op volgorde van binnenkomst.

Deelnamekosten
De cursus verkeersregels is gratis!
De deelnamekosten voor de cursus rijvaardigheid bedragen ⬠12,-. Open opgave_formulier.pdf in nieuw window opgave_formulier.pdf