Gemeente Bedum


29 september 2006
Woensdag 11 oktober a.s. is er een informatieavond over de komende Natuurwerkdag in Bedum, die op zaterdag 4 november a.s wordt georganiseerd. In heel Nederland wordt er dan op honderden plekken door enthousiaste vrijwilligers in de natuur gewerkt; het is dan ook Make A Difference Day (MADD).

Landschapsbeheer Groningen, Staatsbosbeheer, de Gemeente Bedum en de stichting Welzijn Bedum organiseren dan, voor het eerst, de Natuurwerkdag in Bedum op zaterdag 4 november van 10.00-15.00 uur. We gaan dit jaar aan de slag in het Bedumer bos. In dit bos staan veel essen en esdoorns die zo snel groeien dat andere struiken en bomen overgroeid zijn geraakt. Om het bos mooier en natuurlijker te maken, gaan we flink wat van deze essen wegzagen om de struiken en andere bomen meer licht en ruimte te geven. Daarbij kunnen we uw hulp goed gebruiken!

Ter voorbereiding is er op woensdag 11 oktober a.s. een informatieavond, waarin wordt verteld over de plannen die we hebben voor het bos, maar ook over de flora en fauna aldaar (o.a. vogels). We laten u kennis maken met natuurtechnische beheermaatregelen, zoals lippen en takkenrillen maken. Gemeente Bedum, Stichting Welzijn Bedum, Staatsbosbeheer en Landschapsbeheer zijn de 11e oktober aanwezig om uw vragen te beantwoorden én u kunt zich alvast inschrijven voor de Natuurwerkdag. Deze afwisselende avond vindt plaats in de Schakel, de Vlijt 1 te Bedum, aanvang: 20.00 uur tot ca. 22.00 uur. Nieuwsgierig geworden? U bent van harte uitgenodigd! Entree en koffie zijn gratis.

Meer informatie is verkrijgbaar bij Landschapsbeheer Groningen (Marije Kattenwinkel), tel. 050-3689785 en de Stichting Welzijn Bedum (Jan Wevers), tel. 050-3015549.