Time : 10:42:40
Date : 06 October 2006
Sender Name: Milieu- en Natuurraad van Vlaanderen

Symposium lichthinder

Hierbij nodigt de Minaraad u vriendelijk uit op het IFEST-symposium 'Mooi Licht, Mooi Donker'. Dit vindt plaats op woensdag 11 oktober 2006 (13u30-17u00) in auditorium 3 van Flanders Expo Gent (IFEST-beurs). De organisatie is in handen van de Bond Beter Leefmilieu Vlaanderen (BBL), de Stichting Natuur & Milieu Nederland (SNM), de Nederlandse Raad voor Ruimtelijk, Milieu- en Natuuronderzoek (RMNO) en de Milieu- en Natuurraad van Vlaanderen (Minaraad).

Wetenschappers, beleidsmakers en leden van milieuorganisaties uit zowel Vlaanderen als Nederland zullen de huidige situatie toelichten. Diverse bronnen van lichthinder zullen aan bod komen: kasverlichting, verlichting van openbare gebouwen, verlichting op snelwegen, sportveldverlichting, straatverlichting, sierverlichting en neonreclame. Niet alleen de problemen van lichthinder worden aangekaart, ook mogelijke oplossingen zullen de sprekers aanreiken. Zo krijgen de deelnemers een beter beeld van de stand van zaken in de lage landen. Naast het trekken van vergelijkingen tussen Nederland en Vlaanderen is het ook de bedoeling te leren van elkaar. Het symposiumwordt afgesloten met een levendig debat over de wijze waarop we lichthinder het best kunnen aanpakken.

Meer details over het programma vindt u op de websites: www.minaraad.be/hoorzittingen/hrz_2006/mooi-licht-mooi-donker en www.rmno.nl.

Voor meer informatie of om uw deelname te melden, kan u terecht bij ignace.decancq@minaraad.be,
tel. 02 558 01 32,
gsm: 0486 10 44 63.

http://www.minaraad.be
http://www.rmno.nl
http://www.ifest.be