Gemeente Lelystad

Brandweer Lelystad verkoopt 170 rookmelders

Brandweer Lelystad heeft op de eerste dag van de brandpreventiecampagne 170 rookmelders verkocht. Burgemeester Margreet Horselenberg gaf het goede voorbeeld. Zij kocht afgelopen zaterdag bij de informatie- en verkoopstand van de brandweer op het Stadhuisplein de eerste rookmelder.

Brandpreventiecampagne

De verkoop van rookmelders staat centraal in de nationale brandpreventiecampagne (van 6 t/m 28 oktober). Mensen met werkende rookmelders in huis hebben 100% meer kans een woningbrand te overleven! Rookmelders zijn hét middel om tijdig te kunnen vluchten wanneer het nog niet te laat is.

Rookmelders zijn deze weken bij de info- en verkoopstand van de brandweer te koop tegen een speciale aanbiedingsprijs van 10,- . Dat is 1,19 boven de kostprijs. Deze winst komt ten goede aan de Brandwondenstichting.

Locaties campagne

De brandweer staat de komende zaterdagen tijdens de brandpreventiecampagne nog op de volgende plaatsen:
* zaterdag 14 oktober: Palazzo (bij de Gamma);
* zaterdag 21 oktober: Lelycentre;

* zaterdag 28 oktober: Stadhuisplein.

Ophangservice

Als extra service komt de brandweer, op verzoek, de aangeschafte rookmelders ophangen. Wie hiervoor in aanmerking wil komen, kan een e-mail sturen aan preventie@lelystad.nl onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer. Het ophangen gebeurt door vrijwilligers van de brandweer, op afspraak, op een woensdag- of vrijdagavond tussen 19.30 en 21.30 uur.

Informatie

Bij de brandweerkazerne en bij het Infocentrum in de hal van het Stadhuis zijn folders verkrijgbaar over rookmelders. Ook kunt u kijken op de website (www.brandweer.lelystad.nl) om handige tips en informatie te krijgen over hoe brand is te voorkomen.

U kunt voor meer informatie ook kijken op:

* www.brandpreventieweek.nl

* www.nationalerookmelderdag.nl