Ingezonden persbericht

DuPont R&D en omzetdoelstellingen onderstrepen inzet voor duurzaamheid

Doelstellingen voor 2015 gericht op marktgedreven innovaties op het gebied van veiligheid, milieu, energie en klimaat

WASHINGTON, D.C., 11 oktober 2006 - DuPont heeft bekend gemaakt haar aanbod van producten en diensten op de werkmarkt uit te breiden om de uitdagingen met betrekking tot veiligheid, milieu, energie en klimaat aan te pakken. De onderneming verwacht dat deze doelgerichte inspanningen tegen 2015 een extra omzet van $ 6 miljard of meer zullen opleveren.

"Onze topprioriteit is het creëren van waarde voor onze aandeelhouders. Dat doen we door het bieden van duurzame oplossingen via wetenschap en innovatie," zegt Holliday. "Veel bedrijven zeggen dat wat goed is voor het milieu, ook goed kan zijn voor de business. Wij denken daar iets anders over. Wat goed is voor de business moet ook goed zijn voor het milieu en voor mensen overal ter wereld."

Holliday maakte de DuPont duurzaamheidsdoelstellingen voor 2015 bekend tijdens een townhall-meeting en een wereldwijde webcast. Holliday benadrukte dat DuPont - een van de eerste bedrijven die, bijna 20 jaar geleden, milieudoelstellingen publiekelijk bekend maakte - haar inzet voor duurzaamheid zal verbreden met marktgedreven doelstellingen voor de omzet en R&D-investeringen. DuPont heeft ook haar doelstellingen voor de afdruk op het milieu bijgesteld, waarvan het grootste deel al is bereikt vóór de geplande streefdatum (2010).

"Vermindering van de afdruk op het milieu blijft een prioriteit voor DuPont. Wanneer een bedrijf al ruim twee eeuwen duizenden verschillende producten maakt, ontstaan er uiteraard soms problemen," zegt Holliday. "Dat hebben wij ook ervaren. We accepteren dat de samenleving verwacht dat bedrijven heldere informatie verschaffen en een oplossing zoeken voor die problemen; wij streven naar beide om het vertrouwen van het publiek te winnen en te behouden."

DuPont is één van de wereldleiders in het ontwikkelen en commercialiseren van duurzame biomaterialen; geavanceerde biobrandstoffen; energiezuinige technologieën; veiligheids- en beschermende producten en diensten; en alternatieve energiebronnen.

"Duurzame groei is geen ver verwijderde doelstelling voor 2015. Het gaat om producten en diensten die we vandaag de dag op de markt brengen en om producten die zich nu in de onderzoek- en ontwikkelingsfase bevinden," zegt Holliday. "Hoewel we vooruitgang hebben geboekt, kunnen en zullen we meer doen, in nauwe samenwerking met onze klanten en partners overal ter wereld. We erkennen dat we zelf niet op alle vragen een antwoord hebben en daarom moeten we met anderen samenwerken om tot de beste oplossingen te komen, waar en wanneer die het hardst nodig zijn."

Marktdoelstellingen voor 2015

Het verdubbelen van R&D-investeringen in milieuvriendelijke marktopportuniteiten. Tegen 2015 zal DuPont haar investeringen verdubbelen in R&D-programma's met directe, meetbare milieuvoordelen voor haar klanten en consumenten in de totale waardeketen.

Een stijging van de jaaromzet met $ 2 miljard of meer uit producten die energiezuinig zijn en/of de uitstoot van broeikasgassen verminderen. DuPont schat dat deze producten zullen leiden tot een vermindering van ten minste 40 miljoen ton additionele broeikasgassen (CO2-equivalenten) bij haar klanten en consumenten.

Een verdubbeling van de jaaromzet tot $ 8 miljard uit hernieuwbare bronnen.

Het introduceren van ten minste 1.000 nieuwe veiligheidsproducten of -diensten. DuPont zal meer geld uitgeven aan R&D-activiteiten gericht op het ontwikkelen en op de markt brengen van nieuwe producten die mensen beschermen tegen letsel of gevaar.

Milieudoelstellingen voor 2015

Broeikasgasemissies. Sinds 1990 heeft DuPont haar wereldwijde uitstoot van broeikasgassen (uitgedrukt in CO2-equivalenten) verminderd met 72 procent. Tegen 2015 zal het bedrijf haar broeikasgasemissies verder verminderen met ten minste 15 procent ten opzichte van het basisjaar 2004. Holliday merkte op dat de huidige reductie van 72 procent zes jaar vóór de geplande streefdatum is bereikt en dat daarmee kosten ten bedrage van $ 3 miljard zijn vermeden..

Waterbesparing. DuPont verplicht zich tot het verminderen van watergebruik met ten minste 30 procent gedurende de komende tien jaar op vestigingen die zich bevinden op plaatsen waar de hernieuwbare zoetwatervoorraad hetzij schaars is, hetzij onder druk staat zoals is bepaald na een onderzoek door de Verenigde Naties naar de wereldwijde watervoorraden. Voor alle andere vestigingen zal DuPont het waterverbruik op een absoluut peil houden tot en met 2015; wanneer productievolumes stijgen zal de toenemende behoefte aan water worden gecompenseerd door besparing, hergebruik en recycling.

Brandstofzuinige voertuigen. DuPont zal voertuigen introduceren met de nieuwste technologieën voor brandstofzuinigheid en alternatieven voor fossiele brandstoffen. Tegen 2015 zal het bedrijf er voor zorgen dat 100 procent van haar externe wagenpark (auto's en lichte vrachtwagens) aan deze criteria voldoet. DuPont zal er voor blijven zorgen dat deze voertuigen zowel veilig als zuinig zijn en zal de verbeteringen inzake brandstofzuinigheid opvolgen en daarover verslag uitbrengen.

Uitstoot van carcinogenen. Sinds 1990 heeft DuPont haar wereldwijde uitstoot van carcinogenen met 92 procent gereduceerd, ruim boven de wettelijke vereisten. Tegen 2015 zal het bedrijf haar uitstoot van carcinogenen nog verder verminderen met ten minste 50 procent ten opzichte van het basisjaar 2004. Dit zal de totale reductie sinds 1990 op 96 procent brengen.

Onafhankelijke controle. Tegen 2015 zal DuPont er voor zorgen dat al haar productievestigingen, waar ook ter wereld, met goed resultaat zijn gecontroleerd door een onafhankelijke derde partij wat betreft de doelmatigheid van hun milieudoelstellingen en systemen. Deze informatie zal beschikbaar zijn voor het publiek en de lokale gemeenschappen zullen ervan op de hoogte worden gesteld.

DuPont blijft streven naar het bereiken van de doelstellingen voor 2010 - en daarover verslag uitbrengen - om het totale energieverbruik op hetzelfde niveau te houden als in 1990 en om 10 procent van haar energie te onttrekken uit hernieuwbare bronnen. In 2005 was het totale energieverbruik van het bedrijf 6 procent minder dan in 1990 en 5,5 procent van het totale energieverbruik van DuPont was afkomstig uit duurzame bronnen.

Over DuPont

DuPont is een wetenschapsbedrijf. De onderneming, die in 1802 is opgericht, benut de wetenschap om duurzame oplossingen te creëren die het leven van de mens beter, veiliger en gezonder maken. Het bedrijf is actief in ruim zeventig landen en biedt haar afzetmarkten een uitgebreid vooruitstrevend producten- en dienstenpakket, onder andere op het gebied van landbouw en voedingsmiddelen, bouw en constructie, communicatie en transport.

# # #

Voor een volledig overzicht van de DuPont duurzaamheidsdoelstellingen voor 2015 en andere belangrijke achtergrondinformatie en visuals klik www.sustainability.dupont.com