Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Westervoorter aangehouden voor fiets omver schoppen
Publicatiedatum: 11-10-2006 10:19:02

Westervoort - De politie heeft dinsdagavond een 18-jarige Westervoorter aangehouden op verdenking van vandalisme en baldadigheid. Agenten zagen de 18-jarige omstreeks 22:00 uur in de Dorpsstraat een fiets omver schoppen. Hierbij werd het achterlicht van de fiets vernield. De Westervoorter is daarop door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

West-Veluwe Vallei

---

Autobrand door technisch mankement

Publicatiedatum: 11-10-2006 10:18:29

Bennekom - Op de Langesteeg in Bennekom is dinsdag een auto in brand gevlogen. De bestuurder, een 57-jarige man uit Beuningen, hoorde omstreeks half zes tijdens het rijden een knal waarna er vlammen onder motorkap vandaan kwamen. De man wist zijn auto in de berm tot stilstand te brengen en de auto ongedeerd te verlaten. De brandweer moest eraan te pas komen om het vuur te blussen. De brand was vermoedelijk ontstaan al een gevolg van een technisch mankement. Een bergingsdienst heeft de wagen afgesleept.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Winkelpersoneel grijpt verdachte winkeldiefstal in de kraag
Publicatiedatum: 11-10-2006 10:17:52

Ede - Personeel van een zaak aan de Grotestraat in Ede heeft dinsdag een verdachte van winkeldiefstal in de kraag gevat en aan de politie overgedragen. De man, een 29-jarige Pool, zou volgens een verkoopster twee paar schoenen in een tas hebben gestapt en zonder te betalen de zaak zijn uitgelopen. Bij het verlaten van de zaak ging het alarm af waarna de man het op een lopen zette. Een van de verkoopster ging erachteraan en wist de man even later te achterhalen. De verdachte Pool moest de buit weer inleveren en is later met een dagvaarding op zak vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verkeerscontroles in het district West-Veluwe Vallei
Publicatiedatum: 11-10-2006 10:16:51

Ede - Door het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie zijn dinsdag op verschillende wegen in het district West-Veluwe Vallei verkeerscontroles gehouden. Daarbij werden in totaal 351 bekeuringen uitgedeeld, het merendeel wegens snelheidsovertredingen. Het VHT controleerde in Ede (Bovenbuurtweg, Rijksweg N224 en Apeldoornseweg), Nijkerkerveen (Amersfoortseweg), Kootwijkerbroek (Harskamperweg en Kootwijkerbroekerweg), Bennekom (Dr. W. Dreeslaan), Stroe (Wolweg), Voorthuizen (Apeldoornsestraat), Barneveld (Baron van Nagellstraat), Ederveen (Rijksweg), Renkum (Rijksweg) en Wolfheze (Wolfhezerweg). Gemiddeld reed ongeveer 1 op de 100 bestuurders te hard. De meeste overtredingen waren bij de controle op de Amersfoortseweg in Nijkerkerveen. Daar reden tussen half negen en half twaalf 's ochtends 156 van de 2207 bestuurders te hard.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053