Ingezonden persbericht

Persbericht

TIBCO presenteert open source-versie van populaire AJAX Rich Internet Application-toolkit

TIBCO General Interface versie 3.2 beta stimuleert AJAX-adoptie en vergroot voordelen van SOA voor eindgebruikers en ontwikkelaars

ROTTERDAM / BRUSSEL, 11 oktober 2006 - TIBCO Software Inc. (NASDAQ: TIBX) presenteert de betaversie van TIBCO General Interface(TM) 3.2. Ontwikkelaars kunnen nu kiezen voor een open source-licentie en het programma biedt nieuwe functionaliteit, zoals ondersteuning van Firefox 1.5. Door de open source-licentie kunnen ontwikkelaars vrijelijk TIBCO General Interface in gebruik nemen en uitbreiden. Zo kunnen zij gemakkelijk de mogelijkheden van een service-oriented architecture (SOA) koppelen aan Rich Internet Application (RIA)-technologie.

"Wat PowerBuilder heeft gedaan voor het gebruik van relationele database-systemen in de tachtiger jaren wil TIBCO doen voor SOA, met General Interface en zijn SOA-producten," zegt Kevin Hakman, director, product marketing TIBCO General Interface. "Door General Interface als open source aan te bieden verbreden we de beschikbaarheid van onze visual tools en onze AJAX RIA-libraries, die bewezen hebben geschikt te zijn voor grote ondernemingen. Nu kunnen nog meer ontwikkelaars en bedrijven daarvan profiteren."

De waarde van service-oriented IT-systemen, variërend van simpele XML- en webservices tot grootschalige SOA's, kan aanzienlijk worden vergroot door de implementatie van AJAX RIA's op presentatieniveau:

* Klanten die al in het SOA-stadium zijn - TIBCO General Interface verbindt eindgebruikers direct aan hergebruikbare data services en zakelijke processen door middel van grafische user interfaces, via de webbrowser. Hierdoor halen organisaties meer uit de bestaande investeringen.
* Klanten die naar een SOA toe willen - TIBCO General Interface werkt met eenvoudige diensten via de webgebaseerde systemen die al aanwezig zijn.

"RIA en SOA samenbrengen is eigenlijk een logische stap op programmeerniveau, aangezien zij dezelfde achterliggende principes hebben. Om precies te zijn, het asynchrone model in AJAX is erg vergelijkbaar met het enterprise service bus (ESB)-model," zegt Mark Driver, vice president en research director, Gartner Inc. "Het verbinden van RIA aan de voorzijde aan diensten aan de achterzijde zorgt ervoor dat je diensten beter kunt hergebruiken. Ook worden de applicaties die via de browser worden aangeboden een stuk krachtiger."

TIBCO General Interface versie 3.2 beta voorziet gebruikers van meer dan 100 kant-en-klare componenten en eenvoudige lay-out-, datamanagement- en communicatiemogelijkheden. Hiermee is General Interface één van de breedste en meest volwassen AJAX-omgevingen die op dit moment verkrijgbaar zijn. Daarnaast ondersteunt het programma Firefox 1.5, wat de variatie aan mogelijke applicaties aanzienlijk vergoot.

Met de release van TIBCO General Interface 3.2 beta voegt TIBO een volgende krachtige oplossing toe aan zijn brede product- en dienstenreeks voor het bouwen en onderhouden van een SOA. TIBCO blijft zijn voortrekkersrol kracht bijzetten en delen met het bedrijfsleven door middel van deelname aan open samenwerkingsverbanden, zoals de OpenAjaxAlliance.

Beschikbaarheid
TIBCO General Interface versie 3.2 is nu verkrijgbaar voor het publiek als een beta download. Er zijn twee licentie-opties: een gratis open source BSD-licentie en de TIBCO enterprise-licentie inclusief ondersteuning en garantie. De broncode van General Interface 3.2 wordt beschikbaar na de afronding van de betacyclus. De downloads zijn beschikbaar via www.tibco.com/mk/gi.

Meer informatie over TIBCO is te vinden op www.tibco.com.

Bericht voor de redactie:

Over TIBCO

TIBCO Software Inc. (NASDAQ: TIBX) is een toonaangevende leverancier van bedrijfsintegratie- en procesmanagementsoftware die real-time business mogelijk maakt. Real-Time Business helpt bedrijven kosten te besparen en flexibeler en efficiënter te werken. TIBCO levert real-time business, door TIBCO 'The Power of Now'® genoemd, aan meer dan 2000 klanten wereldwijd in verschillende industrietakken. Meer informatie over TIBCO's bewezen technologie op het gebied van enterprise backbone, bedrijfsintegratie, business process management- en business optimization-oplossingen vindt u op de website www.tibco.com. Het hoofdkantoor van TIBCO is gevestigd te Palo Alto, Californië.

###

TIBCO, het TIBCO logo, The Power of Now, TIBCO Software, TIBCO General Interface, TIBCO General Interface Framework en TIBCO General Interface Builder zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van TIBCO Software Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere product- of bedrijfsnamen en merken die in dit document genoemd worden, zijn eigendom van de respectievelijke eigenaars en worden alleen gebruikt ter verduidelijking.
Voor meer informatie over TIBCO kunt u contact opnemen met Geertien Stuit, Marketing Manager Benelux:
Tel: NL + 31 (0)10 204 5749 Tel: BE + 32 (0) 2 535 7848
E-mail: gstuit@tibco.com

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Marisa Pumares van LEWIS, Global Public Relations:
Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: marisap@lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com