Ingezonden persbericht

Trend Micro introduceert InterScan Messaging Security Appliance

Afronding van streven om klanten een keuze te bieden uit gehele pakket van Gatewaybeveiligingsoplossingen

Utrecht, 11 oktober 2006 - Trend Micro, Incorporated (TSE: 4704, Nasdaq: TMIC), marktleider op het gebied van virusbescherming voor netwerken en contentbeveiliging, heeft zijn InterScan(tm) Messaging Security Appliance aangekondigd. Het bedrijf biedt daarmee een complete oplossing voor ondernemingen die op e-mail gebaseerde bedreigingen, zoals spam, phishing, bots, spyware en virussen, willen aanpakken. De appliance biedt daarbij ook de mogelijkheid om de integriteit van content te bewaken.

Met de InterScan Messaging Security Appliance beschikken klanten over krachtige e-mailbeveiliging via software of via een appliance. Zij kunnen daarbij zelf de keus maken die het best aansluit bij hun netwerk. De InterScan Messaging Security Appliance biedt dezelfde beveiligingsfuncties en flexibele implementatie van beveiligingsbeleid als de softwareversie: InterScan Messaging Security Suite. De appliance biedt daarnaast snellere doorvoer en hardwareredundantie, zodat continue beveiliging verzekerd is.

De nieuwe appliance biedt complete e-mailbescherming bij de gateway. De oplossing beschermt ook tegen spam en phishing, en zorgt voor optimale virusbescherming dankzij de IntelliTrapTM-technologie tegen 'zero day'-bedreigingen. Daarnaast biedt de appliance flexibele contentfiltering. Daarmee kunnen organisaties voldoen aan wet- en regelgeving, een verantwoord ondernemingsbestuur ondersteunen en verlies van vertrouwelijke informatie voorkomen. Bovendien wordt alle bescherming naadloos geïntegreerd en centraal beheerd in de webconsole van de InterScan Messaging Security Appliance.

Om grote aantallen spam te onderscheppen met zo weinig mogelijk false positives, voorziet Trend Micro zijn klanten van de Spam Prevention Solution, een dubbellaagse antispamoplossing. De ingebouwde Trend Micro Network Reputation Services biedt de eerste beschermingslaag door het merendeel van bedreigingen in e-mail tegen te houden bij de verbindingslaag nog voordat bedreigingen de gateway bereiken. Deze reputatieservices controleren IP-adressen van inkomende e-mail in de grootste en meest vertrouwde reputatiedatabase ter wereld. Zij gebruiken vervolgens een dynamische reputatieservice om nieuwe spam- en phishing-bronnen te identificeren, waarmee zelfs nieuwe zombies en botnets worden tegengehouden.

Behalve als standalone service is er nu een nieuwe versie van Network Reputation Services leverbaar als onderdeel van de InterScan Messaging Security Appliance. Deze versie biedt een nieuwe portal voor klanten om hun beleid voor hun specifieke e-mailomgeving in te stellen. Zij kunnen tegelijkertijd eenvoudig specifieke beleidsregels voor zwarte en witte lijsten instellen. Een voorbeeld van het instellen van beleidsregels is het beperken van e-mailontvangst, gebaseerd op de geografische herkomst of op de ISP van potentiële afzenders.

De tweede laag spambescherming van InterScan Messaging Security Appliance is een krachtige, samengestelde engine met een geavanceerde architectuur. Deze engine filtert spam- en phishing-berichten bij de gateway via geavanceerde heuristiek, statistische analyse, handtekeningenfilter, witte en zwarte lijsten en andere antispamtechnieken. Deze gecombineerde aanpak stopt eventueel overgebleven bedreigingen voordat deze het Postvak IN bereiken. De robuust samengestelde engine detecteert ook niet-Engelse spam en biedt hiermee aanvullende ondersteuning voor wereldwijd opererende ondernemingen.

"Wij zijn van mening dat Trend Micro beschikt over een degelijke strategie voor doorlopende productontwikkeling en -verbetering, wat vooral zichtbaar is in de InterScan Messaging Security Appliance", zegt Antonio Traetto, Global Messaging Manager bij Rexam. "Aangezien alle hardware en software van Trend Micro afkomstig is, kunnen we alle ondersteuning in een centrale locatie samenbrengen. Dit bespaart tijd en moeite, en beperkt de garantiekosten."

De InterScan Messaging Security Appliance is een van de beveiligingsonderdelen van de Enterprise Protection Strategy van Trend Micro. Dit is het meest uitgebreide en effectieve raamwerk voor beveiliging. Dit raamwerk omvat producten die het netwerk beveiligen op alle toegangspunten: van de gateway tot aan de desktop.

"Trend Micro blijft vooroplopen op het gebied van gatewaybeveiliging, omdat we productinnovatie nooit uit het oog verliezen. Dit omvat alles: van nieuwe en verbeterde beschermingsniveaus tegen bedreigingen tot en met het inspelen op voorkeuren van ons brede klantenbestand met betrekking tot de vorm van onze oplossingen", aldus Max Cheng, General Manager Trend Micro Enterprise Business Operations. "Met de release van InterScan Messaging Security Appliance combineert Trend Micro zijn toonaangevende e-mailbeveiliging met de prestatievoordelen van een hardwareapparaat, waarmee het zich richt op klanten met hoge systeemvereisten."

Prijsstelling en beschikbaarheid
InterScan Messaging Security Appliance is momenteel wereldwijd leverbaar.
De Trend Micro InterScan Messaging Security Appliance wordt tijdens Infosecurity gedemonstreerd op de stand van Noxs. Infosecurity vindt op 11 en 12 oktober 2006 plaats in de Jaarbeurs Utrecht.

###

Over Trend Micro, Incorporated
Trend Micro, Incorporated is pionier op het gebied van veilig beheer van content en bedreigingen. Sinds de oprichting in 1988 levert Trend Micro aan zowel afzonderlijke personen als grote en kleine organisaties de bekroonde beveiligingssoftware, -hardware en -diensten. Met het hoofdkantoor in Japan en vestigingen in meer dan 30 landen verkoopt Trend Micro oplossingen via zakelijke en Value-Added Resellers en dienstverleners over de gehele wereld. Bezoek voor aanvullende informatie en testversies van Trend Micro-producten en diensten onze website www.trendmicro.com.
Trend Micro, VirusWall, het t-ball-logo en InterScan zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Trend Micro, Incorporated. Alle overige bedrijfs- of productnamen zijn mogelijk handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van de respectieve rechthebbenden.

Trend Micro
Mireille Boetje
Tel.: 030 2106 333
E-mail: Mireille_Boetje@trendmicro.co.uk

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Anja Breunis / Annemiek Driessen
Tel.: 030 6565 070
E-mail: anja@lvtpr.nl / annemiek@lvtpr.nl