Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Hoogeveen, 11-10-2006

Met auto in sloot
VEENOORD Een 35 jr. inwoner van het Duitse Ringe belandde dinsdagavond op de Boerdijk in Veenoord met zijn auto in de sloot. Hij verloor de macht over het stuur, mogelijk doordat hij gedronken had. De politie nam hem mee naar een politiebureau en stelde door een ademanalyse een alcoholgehalte van ongeveer 1 promille vast. De man kreeg een dagvaarding en een rijverbod van vier uur. Zijn zwaar beschadigde auto is afgesleept.

Aangehouden voor rijden onder invloed
GIETEN De politie hield in de nacht van dinsdag op woensdag een 21 jr. man uit Eext aan voor het rijden onder invloed. De man was kort daarvoor met zijn auto betrokken bij een aanrijding op de kruising van de Schoolstraat en de Ambachtstraat in Gieten. Daar kreeg hij geen voorrang van een 45 jr. automobilist uit Gieten. De man uit Eext stopte echter niet maar reed door. De bestuurder van de andere auto reed achter de doorgereden auto aan, noteerde het kenteken en waarschuwde de politie. Terwijl de politie op zoek was naar de doorrijder belde hij zelf 112 en meldde de aanrijding. Omdat de man gedronken had werd op het politiebureau een ademanalyse gedaan waaruit een alcoholgehalte van ongeveer 0,6 promille bleek. De man is na het afleggen van een verklaring met een dagvaarding in vrijheid gesteld. (06-187771)

Bejaarde vrouw geschampt door onbekende automobilist ASSEN Op de Brink in Assen is dinsdagmiddag rond 13.15 uur een 90 jr. vrouw uit Assen met haar fiets gevallen. De vrouw fietste langs een geparkeerde vrachtauto en werd daarbij aan de linkerzijde ingehaald door een donkergekleurde personenauto. Deze auto schampte haar arm waardoor ze de balans verloor en ten val kwam. De bestuurder van de bewuste auto heeft mogelijk niets gemerkt want hij reed door. De vrouw werd door omstanders geholpen en raakte slechts licht gewond. De politie in Assen wil graag in contact komen met de bestuurder van deze auto en getuigen. Men kan bellen met 0900-8844. (06-187600)

Vrachtauto gestolen
PESSE Vanaf de parkeerplaats aan de Beilerstraat in Pesse is dinsdagavond rond 20.30 uur een Volvo vrachtauto met open laadbak gestolen. De eigenaar, een 43 jr. inwoner van Pesse, moest iets ophalen en liet zijn vrachtauto ongeveer 10 minuten onafgesloten en met draaiende motor achter. Bij terugkomst ontdekte hij de diefstal. Op de open laadbak stonden o.a. een minikraan en een compressor. De schade wordt geschat op 70.000,- tot 100.000,-. (06-187741)

Winkeldievegge aangehouden
KLAZIENAVEEN In Klazienaveen hield de politie dinsdagmiddag een 42 jr. vrouw uit Zwartemeer aan. De vrouw had kort daarvoor bij een winkel aan het Van Echtenskanaal NZ in Klazienaveen kinderkleding met een waarde van 57,- gestolen. De eigenaresse van de winkel ontdekte de diefstal toen de vrouw al de winkel uit was en net wegreed met haar auto. Ze waarschuwde de politie, volgde de vrouw naar een parkeerplaats en wachtte daar de komst van de politie af. In de auto van de vrouw lag de gestolen kleding waarop zij werd aangehouden. Na verhoor werd zij in vrijheid gesteld. Als ze een boete van 220,- betaald kan ze verdere strafvervolging voorkomen.

Politie controleert vissers
GIETEN De politie controleerde dinsdagmiddag aan de Hunze, het Annerveensekanaal en het Eexterkanaal in totaal 21 vissers. Slechts één van het viste zonder vergunning en werd bekeurd.

Aangehouden voor belediging politieagenten
ZWARTEMEER Op de Eemslandweg in Zwartemeer hield de politie dinsdagavond een 36 jr. man uit die plaats aan. De man had gedronken en was kort daarvoor door de politie bekeurd voor het drinken op de openbare weg en omdat zijn auto geparkeerd stond op een fietspad. Toen de agenten even later langs hem reden stak hij temidden van een groep mensen de middenvinger op tegen de agenten. Die voelden zich daardoor beledigd en hielden de man aan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dirk Neef, tel. 0592 - 36 1280.