Bve Raad



Rekenfoutje?

In een gezamenlijke advertentie doen de onderwijsinstellingen voor middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie een appel op de Tweede Kamer. In de onderwijsbegroting voor 2007 is onvoldoende rekening gehouden met een stevige aanpak van voortijdige schooluitval. De voorzitters van de Colleges van Bestuur en Centrale Directies van de mbo-instellingen vragen de Kamer de benodigde middelen in de begroting op te laten nemen.

Advertentie de Volkskrant, Trouw, Algemeen Dagblad en De Telegraaf, 10 oktober 2006:

Rekenfoutje?

Deze advertentie is een initiatief van de gezamenlijke instellingen voor middelbaar beroepsonderwijs. Want wij maken ons zorgen. Wij zien dat er te veel jongeren voortijdig de school verlaten. Daardoor hebben zij minder kansen op een goede toekomst. Of erger nog: staan zij straks echt aan de kant. Maar ook de samenleving als geheel betaalt daarvoor een hoge prijs als dat betekent dat er in de toekomst te weinig goed opgeleide vakmensen zijn. Zeker bij een krapper wordende arbeidsmarkt. Dus hebben wij alle talent keihard nodig.

Wij willen werk maken van een beter toekomstperspectief voor onze jeugd en daarmee voor onze samenleving. Iedere dag opnieuw. Door te investeren in een intensievere begeleiding van kwetsbare leerlingen. Door te kunnen werken met kleinere groepen. Door meer maatwerk en meer praktijkscholing.

Kortom, door een stevige aanpak van de voortijdige uitval. Wij kunnen daar alleen écht werk van maken als de overheid de plannen die daarvoor bestaan ook écht mogelijk maakt en de extra kosten die hiermee gemoeid zijn volledig vergoedt.
In de onderwijsbegroting is hier onvoldoende rekening mee gehouden, waardoor onze aanpak ten koste zou gaan van andere studenten.

Wij doen daarom een appèl op de Tweede Kamer om de benodigde middelen ter beschikking te stellen.

De gezamenlijke instellingen voor het middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie, verenigd in de MBO Raad.

Download: gezamenlijke advertentie (pdf)