Politieberichten stad Utrecht, 12.15 uur

Utrecht, 11-10-2006

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Zambesidreef vond dinsdagmiddag een aanrijding tussen een auto en een fietser plaats. Hierbij raakte een jongen gewond.

Een 44-jarige man uit Utrecht reed met zijn auto over de Zambesidreef. Ter hoogte van de oversteekplaats stak omstreeks 14.45 uur plotseling een 17-jarige jongen met zijn fiets de weg over. De automobilist zag geen kans meer de fietser te ontwijken waardoor een aanrijding ontstond. De 17-jarige jongen klapte op de motorkap en tegen de voorruit van de auto waarna hij op de weg terecht kwam. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Verdachten aangehouden met lokauto

UTRECHT De politie heeft dinsdagmiddag twee jongen aangehouden omdat zij een inbraak pleegde in een auto die de politie had neergezet als lokauto.

Omstreeks 17.00 uur plaatste de politie een lokauto op de Vechtensteinlaan. Na één minuut zagen de agenten al een jongen naar de auto toelopen en zijn interesse tonen voor de aanwezige navigatieapparatuur. De jongens liep weg maar kwam daarna snel terug met twee andere jongens. Vrijwel direct werd de ruit van de auto ingeslagen en pakte één van de jongens het navigatiesysteem uit de auto.

De agenten grepen direct in en konden één van de verdachten de jongen die de apparatuur had weggenomen, 15 jaar uit Utrecht aanhouden. Tijdens de aanhouding verzette de jongen zich hevig en moest hij geboeid worden overgebracht naar het bureau. Hij werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Hennepplantage aangetroffen en ontmanteld

UTRECHT Bij een pand aan de Krugerstraat heeft de politie dinsdagmiddag een hennepkwekerij aangetroffen.

Door binnengekomen informatie besloot de politie omstreeks 17.45 uur een onderzoek in te stellen in een pand aan de Krugerstraat. Omdat er niemand in het pand aanwezig was werd de deur geforceerd. In het pand werd in twee grote ruimtes in totaal 599 planten aangetroffen. Het energie bedrijf onderzoekt nog of er illegaal stroom werd afgetapt. Alle planten en de complete apparatuur werden in beslag genomen. De politie doet nog onderzoek naar de eigenaar van de plantage.

Straatroof

UTRECHT Op het Moreelsepark vond dinsdagavond een beroving plaats waarvan een man het slachtoffer werd.

Een 20-jarige man uit Houten liep omstreeks 20.05 uur in het Moreelsepark ter hoogte van de roltrap (HC). Plotseling voelde de man dat een voorwerp tegen zijn nek werd gedrukt. Op dat zelfde moment voelde het slachtoffer dat zijn portemonnee uit zijn broekzak werd gehaald. Hierop zag de man twee mannen weglopen. Plotseling kwam één van de overvallers teruglopen en eiste van het slachtoffer dat hij zijn telefoon af gaf. Uiteindelijk vertrokken de verdachten in de richting van het busstation.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Paardenveld, tel.: 0900 - 88 44.

Aangehouden na veroorzaken overlast

UTRECHT Op het Prins Bernhardplein zijn dinsdag twee mannen aangehouden na een overlastmelding.

Omstreeks 21.55 uur kreeg de politie de melding dat een groep van ongeveer acht jongeren overlast veroorzaakte op de hoek van het plein. Agenten spraken de aanwezige personen aan en één van hen, een 25-jarige Utrechter, werd zeer opstandig. Door zijn geschreeuw en het niet opvolgen van de vorderingen van de agent, werd de man aangehouden. Ook een andere man die de meeste overlast veroorzaakte, een 19-jarige Utrechter, is aangehouden. De mannen hebben op het politiebureau bekeuringen gekregen en zijn daarna weer in vrijheid gesteld.