Veilig Amsterdam


Stadsdeel De Baarsjes - Inzet op verkeersveiligheid, ondergronds parkeren en autodaten

11/10/2006 - Het Dagelijks Bestuur zet in 2007 extra geld in om de verkeersveiligheid in De Baarsjes te verbeteren. Dat voornemen staat in de Programmabegroting 2007 die volgende week definitief door het Dagelijks Bestuur wordt vastgesteld. Naast het aanleggen van vrijliggende fietspaden in de Jan Evertsenstraat wordt gestart met de aanpak van de black spots (plaatsen waar veel verkeersongevallen voorkomen) op het Surinameplein en de kruising Jan Evertsenstraat / Hoofdweg.

Ook wordt de verkeersveiligheid van schoolroutes en bij scholen opnieuw geïnventariseerd (dit gebeurde eerder in 2002), en worden nieuwe voorstellen gedaan voor fysieke maatregelen om de veiligheid op de routes te verbeteren. Het Dagelijks Bestuur wil in 2007 een plan voor 500 inpandige parkeerplaatsen presenteren; voor het project wordt de komende jaren geld gereserveerd, het Surinameplein is een mogelijke lokatie.

Het Dagelijks Bestuur wil ook het autodaten blijven stimuleren. In 2007 komt een voorstel om mensen die hun parkeervergunning inleveren en gaan autodaten een vergoeding te geven voor de vaste kosten van het autodaten. In november buigt de Stadsdeelraad zich nog over de Programmabegroting.

Kijk ook bij

> Stadsdeel De Baarsjes »