Gemeente Capelle a/d IJssel

Opbrengst Prominentenbelactie 101 stage- en werkplekken

Foto: Peter Molkenboer

Op woensdag 27 september vond in het CWI IJsselgemeenten aan de Mient in Capelle aan den IJssel de Prominentenbelactie plaats. In het kader van de jaarlijkse Banenmarkt heeft het CWI samen met de gemeente en ROC Zadkine besloten om een actie uit te voeren gericht op allochtone vrouwen in Capelle aan den IJssel. Aanleiding voor deze actie is de wens van de gemeente om de participatie van allochtone vrouwen te verbeteren. Een onderdeel daarvan is het vergroten van de arbeidsdeelname van deze vrouwen. Het idee voor deze actie is ontstaan mede door de oprichting van het Participatieteam allochtone vrouwen. Begin november zal het Participatieteam officieel geïnstalleerd worden.

Capelse prominenten waaronder wethouder René Binnendijk, raadsleden Ans Hartnagel (Leefbaar Capelle), Thea de Hoog-Paling (Leefbaar Capelle), Mineke Harmsen-Spruijt (ChristenUnie), Henk Kosse directeur Omij, Mahender Autar (procesmanager integratie Radar), Astrid Kooyman, HRM-adviseur Beenhakker, hebben werkgevers telefonisch benaderd en gevraagd of ze werkplekken voor allochtone vrouwen beschikbaar willen stellen. Veel werkgevers reageerden enthousiast. Na drie uur bellen was het resultaat: 101 stage- en werkplekken.

Een groep allochtone vrouwen heeft tijdens de belactie aan een workshop solliciteren deelgenomen. De actie was een samenwerking tussen het CWI, de gemeente en ROC Zadkine en zal in de toekomst worden herhaald.