Gemeente Den Haag

11 oktober 2006

Nieuw impuls voor Chinatown (11 oktober)

Nieuw impuls voor Chinatown
Start bouw Chinees hotel in Wagenstraat

Met een feestelijke handeling heeft wethouder Pieter van Woensel (Binnenstad) op 9 oktober het startsein gegeven voor de bouw van een Chinees hotel met restaurant in de Wagenstraat. Een belangrijke nieuwe toeristische attractie in het Haagse Chinatown wordt hiermee een feit.

Het hotel, straks gevestigd op adres Wagenstraat 127 - 129 heeft volgens de planning twintig kamers, een groot restaurant, een ruime lobby en enkele vergaderruimtes. Aan de achterkant ontstaat een grote Chinese daktuin die ook als terras te gebruiken is. Het hotel richt zich niet alleen op de reguliere bezoekers van de Haagse binnenstad maar ook specifiek op de Chinese toeristen die Den Haag bezoeken. De komst van dit hotel zal leiden tot meer bezoekers en hogere bestedingen in het Haagse Chinatown en is daarmee een nieuw impuls voor de economische en toeristische ontwikkeling van dit gebied, aldus wethouder Van Woensel

Kwaliteit
De sloop van de achterbouw van de panden in de Wagenstraat heeft al plaatsgevonden. De Oudhollandse gevels blijven gehandhaafd. Het interieur van het toekomstige hotel is van bijzondere kwaliteit met veel Chinese detaillering. Volgens verwachting zal het hotel zijn deuren openen in april 2007.