Politie Gelderland-Zuid

Controle op sluiproute

Ewijk, 11-10-2006 o Team verkeershandhaving controleerde dinsdagavond in het gebied tussen Ewijk en Beneden-Leeuwen. Met name op het dragen van de autogordel werd gelet. Maar ook werd intensief gecontroleerd bij de Brug Ewijk, waar sluipverkeer om files op de A50 te omzeilen, veelal het fietspad neemt.

Bij de afslag Valburg-Herveld nemen veel automobilisten het fietspad, dat langs de Rijksweg loopt, richting Ewijk. De politie constateert dat dit regelmatig gebeurt en zal hierop de komende tijd meer toezicht houden. Dinsdag werden hier 9 bestuurders bekeurd voor het niet volgen van de rijbaan.

In totaal werden 19 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de gordel. Ook bromfietsers werden staande gehouden voor controle. Twee van hen droegen geen valhelm en kregen daarvoor een bon en eentje voor het rijden met een onverzekerde bromfiets. Overige verbalen werden uitgereikt voor: niet handsfree bellen, een vrachtautochauffeur voor negeren van een inhaalverbod en een bestuurder voor rijden tijdens een rijontzegging.
(08)