Gemeente Gorssel

Groot onderhoud bomen in de achterhoek

Werkzaamheden van 2 oktober tot en met 16 maart 2007

De provincie Gelderland is maandag 2 oktober 2006 gestart met groot onderhoud aan de bomen in de Achterhoek. De werkzaamheden duren naar verwachting tot en met 16 maart 2007.

De werkzaamheden bestaan uit het snoeien en vellen (verwijderen) van bomen. Het snoeien van bomen is noodzakelijk om de bomen tot een goede vorm te laten groeien of om dood hout te verwijderen. Het vellen van bomen gebeurt om twee redenen. Aan de ene kant vanwege de veiligheid, wanneer een boom dood is, ernstig ziek of aan het eind van zijn levensduur waardoor deze een gevaar voor de veiligheid vormt. Anderzijds wordt op een vijftal wegen de ontwikkeling van laanbeplanting bevorderd door hier te `dunnen'. Dit houdt in dat ongeveer de helft van de bomen wordt verwijderd waardoor de resterende bomen voldoende mogelijkheden krijgen om tot wasdom te komen. Op termijn ontstaan hierdoor de karakteristieke lanen zoals we die in de Achterhoek kennen. Deze vijf trajecten betreffen globaal de provinciale wegen tussen Ruurlo en Groenlo (N 319), tussen Harfsen en Laren (N339), tussen Gorssel en Epse (N 348), tussen Doetinchem en Breedenbroek (N317) en tussen Ulft en Gendringen (N817).

Verkeershinder is niet uit te sluiten. Omleidingen worden ter plekke aangegeven. Meer informatie hierover volgt nog.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer J. Diseraad, toezichthouder van het wegendistrict Achterhoek, telefoonnummer (0575) 522 489 of kijk op www.gelderland.nl/werkenaandeweg