Gemeente Hardenberg

Oktober 2006 - Legionella in douches van sporthal Balkbrug

Legionella in douches van sporthal Balkbrug

Woensdag 11 oktober 2006

De douches van sporthal De Balk in Balkbrug zijn met onmiddellijke ingang gesloten voor het publiek. Bij een preventieve routinecontrole is in de leidingen van de douches legionella aangetroffen.

Het gaat om de variant serotype 1 die veteranenziekte kan veroorzaken. GGD Zwolle: Wij verwachten niet dat er een risico is dat gebruikers van de douches besmet kunnen raken. Dit op basis van onderzoek en ervaring van de afgelopen jaren, omdat de gebruikers veelal jonge sporters zijn.

De gemeente Hardenberg vraagt mensen die in de afgelopen periode gebruik gemaakt hebben van de douches alert te zijn en contact op te nemen met hun huisarts als zij griepverschijnselen krijgen. De gemeente Hardenberg informeert gebruikers van de sporthal (sportverenigingen e.d.), huisartsen en ziekenhuizen in de omgeving over de aangetroffen legionellabacterie.

De gemeente stelt een onderzoek in. De leidingen van de douches worden chemisch gedesinfecteerd om de bacterie te bestrijden. De douches van de sporthal blijven tot nader bericht gesloten.

Mensen met vragen over legionella kunnen contact opnemen met de GGD in Zwolle 038-4281656. Met algemene vragen over de sporthal kan men contact opnemen met de cöordinator sportaccommodaties van de gemeente Hardenberg, 0523-289254.