Gemeente Hengelo

Trefpunt Hengelo groot succes

Het eerste Trefpunt Hengelo, dat dinsdagavond 10 oktober is gehouden, was een groot succes. De contact- en discussieavond werd voor het eerst georganiseerd in het stadhuis van Hengelo. Bijna 200 Hengeloërs bezochten het Trefpunt. Dat was meer dan de organisatie had verwacht. Inwoners konden met raadsleden, ambtenaren, bestuurders, maar ook verschillende organisaties praten over onderwerpen die de stad aangaan.

Wat leeft op straat?

Het hoofdthema was woningbouw, maar er werd ook gepraat over bomen, zorgadviesteams in het onderwijs en het Huis voor Europa. De gesprekken en discussies werden gevoerd in drie ruimtes in het stadhuis. De aanwezigen konden tussen de verschillende ruimtes heen en weer lopen om bij gesprekken in andere kamers aanwezig te zijn. Daarvan werd vooral door raadsleden en ambtenaren gebruik gemaakt.

Acht keer per jaar

Door met regelmaat een Trefpuntavond te organiseren, hoopt de Hengelose gemeenteraad beter contact te krijgen met de inwoners en beter op de hoogte te zijn van wat er leeft in de stad. Het is de bedoeling om de avond zon acht keer per jaar te organiseren. Het volgende Trefpunt Hengelo is 6 december. Trefpunt Hengelo wordt georganiseerd door een programmacommissie, bestaande uit raadsleden van verschillende fracties. De themas worden aangeleverd vanuit zowel de Hengelose samenleving, als het gemeentebestuur en de gemeentelijke organisatie. De griffie coördineert en is bereikbaar via raadsgriffie@hengelo.nl