Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 11 oktober 2006

Automobilisten aangehouden voor rijden onder invloed

KLUNDERT: In de nacht van dinsdag op woensdag is aan de Schanspoort een beschonken automobilist aangehouden. De 35-jarige man uit Klundert liep rond 01:30 uur tegen de lamp, toen hij op straat een blaastest werd afgenomen door agenten. De uitslag pakte voor de man negatief uit. Op het bureau blies hij een waarde van 435 ug/l op het ademanalyseapparaat. De uiterste limiet bedraagt 220 ug/l. Na verhoor is hij heengezonden met een rijverbod van 4 uur.

ZEVENBERGEN: Woensdagmorgen is aan de Zuidelijke Randweg een 51-jarige automobilist uit Moerdijk aangehouden. De man reed in zijn auto terwijl niet APK keuring gekeurd was. Dat was aanleiding voor surveillerende agenten om de chauffeur aan te spreken. Tijdens het gesprek ontstond de verdenking van het alcoholgebruik. Op het bureau blies de man een score van 345 ug/l. Na verhoor is hij heengezonden. Zijn rijbewijs had hij al bij een eerdere overtreding in augustus ingeleverd.

Politie houdt Bredanaar aan na huiselijk geweld

BREDA: De politie heeft dinsdagavond in de Bredase wijk Kesteren een 36-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man wordt verdacht van huiselijk geweld. Rond 20:00 uur kreeg de politie een melding dat de Bredanaar zijn 31-jarige echtgenote zodanig had mishandeld dat medische behandeling noodzakelijk bleek te zijn. De Bredase heeft aangifte gedaan. Haar man is in verzekering gesteld.

Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweld.nl

Politie houdt verdachte aan van mishandeling na verkeersruzie

KLUNDERT: De politie heeft dinsdagavond in zijn woning in Klundert een 38-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling en bedreiging van een 21-jarige vrachtwagenchauffeur uit Rijssen en twee inwoners van Klundert. De chauffeur stond dinsdag rond 18:15 uur een lading te lossen aan de Hilsepoort, waarbij enige tijd de rijbaan werd geblokkeerd. De man kon met zijn vrachtwagen de draai naar het erf niet maken. De 38-jarige inwoner van Klundert moest hierdoor enkele minuten wachten. Toen dat naar zijn zin te lang ging duren ontstond ruzie tussen de twee mannen, waarbij de automobilist inreed op de chauffeur en de 79-jarige bewoner. Zij konden tijdig wegspringen om niet te worden geraakt. Toen zijn 49-jarige zoon vervolgens een trap tegen de auto gaf, stapte de automobilist uit en mishandelde vader en zoon. De verdachte is voor verhoor ingesloten.

Koperdief aangehouden

BREDA: Dinsdagavond heeft de politie aan de Speelhuislaan een 27-jarige inwoner van Breda aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat de man rond 20:15 uur een sigaretje stond te roken en bij het zien van de politie een zilverpapiertje op de grond gooide. Het bleek de wikkel geweest te zijn van een gebruikershoeveelheid heroïne. Op zoek naar nog meer drugs werd een onderzoek ingesteld in de rugzak van de Bredanaar. In de tas werden gereedschappen en koper aangetroffen, die uit slooppanden waren weggenomen. De goederen zijn in beslag genomen. De man is voor onderzoek ingesloten.

Winkeldievegges aangehouden

BREDA: De politie heeft dinsdagmiddag een 39-jarige Bredase vrouw aangehouden. Dat gebeurde rond 17.00 uur in een winkel aan de Dr. Struyckenstraat. Ze wilde tandpaste en mascara meenemen zonder te betalen. Winkelpersoneel betrapte de vrouw, waarna de politie werd gebeld. De vrouw is mee naar het bureau genomen waar ze na verhoor een transactie van 130 euro betaalde. Daarna is ze op vrije voeten gesteld.

BREDA: In dezelfde winkel werd dinsdagmiddag rond 15.15 uur een 40-jarige Bredase aangehouden. Ook zij wilde goederen (cosmetica en toiletartikelen) meenemen zonder te betalen. De vrouw is overgebracht naar het bureau voor verhoor. Met een proces-verbaal mocht zij vervolgens weer naar huis.

Inwoner Etten-Leur aangehouden na verkeersruzie

ETTEN-LEUR: Een 39-jarige inwoner van Etten-Leur is dinsdagmiddag rond 17.15 uur aangehouden. Hij sloeg een 32-jarige inwoonster van Etten-leur op een parkeerplaats aan de Frederik van Eedenstraat. Kort daarvoor hadden de twee ruzie gekregen in het verkeer. De vrouw stond naar eigen zeggen een tijdje te wachten op de Rode Poort om met haar auto te kunnen oversteken toen de man op de fiets snel voorschoot. Zij maakte daarop een afkeurend armgebaar, maar reed gewoon door. De man fietste haar achterna en schold haar uit. Op de parkeerplaats draaide de ruzie uit op een confrontatie waarbij de vrouw eerst de man bespuugde en hij haar vervolgens sloeg. Agenten die ter plaatse kwamen, hebben de man meegenomen naar het bureau. Hij ontkent de vrouw geslagen te hebben, hoewel diverse getuigen dat gezien hebben. De verdachte is na verhoor op vrije voeten gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rotterdammer verduistert flessen cognac

MOERDIJK: Een 40-jarige Rotterdammer is dinsdagmiddag rond 15.30 uur aangehouden op verdenking van verduistering. De man heeft toegegeven de afgelopen weken diverse flessen cognac meegenomen te hebben bij het logistieke bedrijf aan de Transitoweg waar hij werkt. De verduistering kwam aan het licht toen het bedrijf flessen cognac miste en het spoor richting de Rotterdammer leidde. Op het einde van de werkdag keek een andere medewerker in de tas van de verdachte, met diens toestemming, en trof de cognac aan. De Rotterdammer is aangehouden en na verhoor met een dagvaarding op vrije voeten gesteld.

Bredanaar (21) aangehouden na belediging

BREDA: Op de Grote Markt is dinsdagmiddag rond 15.30 uur een 21-jarige Bredanaar aangehouden wegens belediging van een politieman. De man werd samen met twee vrienden gecontroleerd op het bezit van softdrugs en daarbij vond de Bredanaar het nodig agenten uit te schelden. Daarop werd hij aangehouden en naar het bureau gebracht. Na verhoor kon hij weer gaan, met een proces-verbaal op zak. Tijdens de controle werd bij een 18-jarige Bredanaar een kleine hoeveelheid wiet gevonden waarvoor hij een bekeuring heeft gekregen.

Twee Bredanaren frauderen met theorie-examen

BREDA: De politie heeft dinsdagmorgen twee 18-jarige Bredanaren aangehouden die gefraudeerd hebben bij het theorie-examen bij het CBR aan de Galderseweg. Een 18-jarige man meldde zich ochtends keurig bij de balie en kreeg een tafelnummer toegewezen. Tijdens het examen bleek dat de andere 18-jarige man op zijn plek was gaan zitten en het examen daadwerkelijk heeft gemaakt. Dat werd echter gezien door medewerksters van het CBR, waarna de politie werd gebeld. De 18-jarige die nog in de examenzaal zat, werd rond 10.30 uur aangehouden. Hij droeg onder meer een paspoort van de andere 18-jarige man bij zich. Deze kwam enkele uren later naar het bureau Zuid-Oost en werd daar aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op; de twee mannen zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

Auteur: Henk Snepvangers