Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 11 oktober 2006

Zaanstreek-Waterland, 11-10-2006

Met: schennispleger, verkeerscontrole en schreeuwer de cel in.

Winkeldievegge

Purmerend, dinsdag 10 oktober 2006, 17:13 uur.

De politie heeft een 44-jarige vrouw uit Amsterdam aangehouden als verdachte van winkeldiefstal bij een drogisterij aan het Gildeplein. Winkelpersoneel riep de vrouw terug toen het detectiepoortje reageerde. De vrouw gaf haar portemonnee af en liep de winkel uit. Daar haalde zij goederen onder haar kleding vandaan, deed ze in een prullenbak en keerde terug naar de drogisterij om haar portemonnee op te halen en te laten zien dat het poortje niet meer reageerde. Haar handelingen bij de prullenbak waren echter gezien door een personeelslid die de Amsterdamse was gevolgd. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt want zij kwam al eerder ter zake winkeldiefstal met de politie in aanraking.

Schennispleger

Purmerend, woensdag 11 oktober 2006, 06:35 uur.

Een vrouw heeft bij de politie gemeld dat zij rond half zeven op de Jan Bijhouwerstraat ter hoogte van het speeltuintje werd aangesproken door een naakte man. De man verrichtte bij zichzelf onzedige handelingen en liep na een paar woorden verder. Het zou gaan om een blanke, kale man met een lengte van ongeveer 180 cm. Het wijkteam Purmer vraagt eventuele getuigen contact op te nemen via 0900-8844.

Snoepjes

Wormer, woensdag 11 oktober 2006, 08:56 uur.

Bij een tankstation aan de Florastraat werd in de nacht van dinsdag op woensdag rond kwart voor twee een steen door een groot ruit van de kiosk gegooid. Door het ontstane gat werd een standaard met negen zakjes snoep met een winkelwaarde van 17 euro weggenomen. De inbraak werd pas in de ochtend ontdekt maar het tijdstip van de diefstal werd bekend door de opgenomen beelden van de beveiligingscamera.

Hennep

Zaandam, dinsdag 10 oktober 2006, 13:36 uur.

De politie heeft op het Kalf in een bovenwoning een hennepplantage ontruimd. Na het openbreken van een deur troffen de agenten in twee professioneel ingerichte kweekruimten samen 210 planten aan. De apparatuur en planten werden ter vernietiging afgevoerd. De elektriciteit werd buiten de meter om betrokken en het energiebedrijf heeft de boel afgesloten. De huurder van de woning zal voor verhoor worden uitgenodigd en de woningbouwvereniging start een ontruimingsprocedure.

Veertien boetes tijdens verkeerscontrole

Zaandam, 10 oktober, 14:00-17:30

Tijdens een verkeerscontrole op de Rozengracht hebben dinsdagmiddag veertien bestuurders een boete gekregen. Elf bestuurders kregen een boete van 75 euro voor het niet dragen van de autogordel. De overige boetes waren voor het rijden zonder bromfietscertificaat, (niet handsfree) bellen tijdens het rijden en het negeren van een inrijverbod.

Roodlichtcontrole

Katwoude, 10 oktober.

Op de kruising Hoogedijk-Provincialeweg N247 heeft de politie dinsdagochtend een roodlichtcontrole gehouden. Zeven bestuurders reden door rood en daarnaast werden nog enkele kentekens genoteerd van bestuurders die het inrijverbod op de Hoogedijk negeerden.

Drie drankrijders

Zaanstad,10-11 oktober, 00:16 uur

Afgelopen nachten werden in de Zaanstreek drie drankrijders van de weg gehaald. Het meest gedronken had een 54-jarige automobiliste uit Bergen, de vrouw had een alcoholgehalte van 1,2. De automobiliste liep in de nacht van maandag op dinsdag tegen de lamp tijdens een alcoholcontrole op de Provincialeweg Westzaan-Westgraftdijk in Wormerveer. De andere twee drankrijders, een 52-jarige man uit Koog aan de Zaan en een 41-jarige man uit Zaandam, werden aangehouden op de Diederik Sonoyweg in Zaandam en de Wilhelminastraat in Koog aan de Zaan.

Tegen alledrie de bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.

Te snel

Noordbeemster, 10 oktober, 09:35 uur

Op de Middenweg (80 km per uur) werd dinsdagochtend op snelheid gecontroleerd. Van de 1570 bestuurders, uit beide richtingen, reden er enkele tientallen te snel. De hoogste snelheid bedroeg 101 km per uur.

Hardrijders

Wormerveer, 10 oktober, 18:45-21:30 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg Zaandam-Castricum reed dinsdagavond één op de twintig bestuurders sneller dan de toegestane 70 km per uur. Van in totaal 600 voertuigen werd de snelheid gemeten.

Bromfietsdieven

Zaandam, woensdag 11 oktober 2006, 04:48 uur.

De politie heeft een 19- en een 26-jarige Amsterdammer aangehouden als verdachten van bromfietsdiefstal. Een getuige zag de mannen op de Gortpeller met een bromfiets uit een garage komen en op twee bromfietsen wegrijden. De politie werd gebeld en de agenten konden dankzij de snelle melding in een goed signalement de mannen even verderop aan de kant zetten. De bromfietsen werden in beslag genomen, alsmede een 'slotentrekker'. De verdachten werden ingesloten.

Buurvrouw opgepakt

Volendam, woensdag 11 oktober 2006.

De politie heeft een 51-jarige Volendamse aangehouden omdat zij wordt verdacht van een aantal strafbare feiten. Er werd door straatgenoten aangiften gedaan van smaad, vernielingen aan huizen en auto's. Een onderzoek in de straat bracht aan het licht dat in enkele maanden tijd diverse auto's werden vernield waarbij vooral de spiegels en banden het moesten ontgelden. Ook werden eieren tegen ramen gegooid, auto's met yoghurt besmeurd en mensen op straat lastig gevallen en bedreigd. Drie camera's die aan de gevel van de woning van de verdachte waren bevestigd en gericht stonden op de openbare weg werden met alle opnameapparatuur in beslag genomen.

Schreeuwer de cel in

Purmerend, woensdag 11 oktober 2006, 03:37 uur.

De politie heeft een 22-jarige man aangehouden omdat hij overlast veroorzaakte voor de buurt. De man stond op een erf langdurig te schreeuwen waardoor buurtgenoten uit hun slaap werden gewekt. Ook na waarschuwing door de agenten bleef de man kabaal veroorzaken. Hij werd aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten. De verdachte werd in de loop van de ochtend na verhoor met een bekeuring heengezonden.

Inbrekerswerktuigen

Zaandam, woensdag 11 oktober 2006, 00:58 uur.

Een 30-jarige Amsterdammer is door de politie aangehouden omdat hij diverse inbrekersgereedschappen bij zich had. De man kon zich niet legitimeren en had een achterstallige boete van bijna 200 euro openstaan. Na het betalen van de boete en verhoor werd de man in de loop van de ochtend met enkele bekeuringen heengezonden.