Verzamelpersberichten woensdag

's-Hertogenbosch, 11-10-2006

Twaalf verdachten aangehouden bij oprollen hennepknipperij

s-Hertogenbosch De politie heeft woensdagmorgen aan Orthen ins-Hertogenbosch een hennepknipperij opgerold. In het totaal zijn er twaalf Bosschenaren (negen vrouwen en drie mannen) in de leeftijd van 18 tot 53 jaar aangehouden. Er is 500 kg hennep inbeslaggenomen met een straatwaarde van ongeveer 100.000 euro. De politie deed vanmorgen van met zestien rechercheurs en een hondengeleider een inval in een bedrijfspand aan Orthen. In de ruimte troffen de agenten een knipperij aan waar negen vrouwen en een man hennep aan het knippen waren. Er lag ruim 500 kg aan voorraad in de ruimte. Deze tien verdachten zijn aangehouden en voor verhoor ingesloten op het bureau. Later zijn op last van de Officier van Justitie nog twee mannen aangehouden van de naastgelegen growshop als verdacht van betrokkenheid bij de knipperij. In het totaal zijn 500 kilo hennep, zogenaamde centrifuges en snijmachines inbeslaggenomen. Op dit moment zitten alle verdachten nog vast.

Man aangehouden voor verlaten plek ongeval

s-Hertogenbosch De politie heeft woensdagmorgen een 23-jarige automobilist uit s-Hertogenbosch aangehouden voor het doorrijden na aanrijding op de Pelssingel en de Graafseweg. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. Agenten troffen de auto tegen een paal op de Graafseweg aan zonder bestuurder. De auto had aanzienlijke schade. Bij nader onderzoek bleek dat de man op de Pelssingel ook al een paal op een vluchtheuvel had geraakt. De verdachte is korte tijd later in zijn woning aan de Cypresstraat aangehouden. Hij was lichtgewond aan zijn hoofd. Hij is na behandeling voor nader onderzoek ingesloten.

Man aangehouden voor poging beroving

s-Hertogenbosch Dinsdag is een 30-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch aangehouden voor een poging tot beroving van een 20-jarige Bosschenaar. De verdachte probeerde op 20 juli 2006 op de Verlengde Statenlaan in s-Hertogenbosch het slachtoffer onder bedreiging van een mes te dwingen zijn geld af te geven. Het slachtoffer wist zich toen los te rukken en kon vluchten. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Man met vleesmes aangehouden

s-Hertogenbosch Dinsdagmiddag is een 35-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch op de Copernicuslaan in zijn woonplaats aangehouden voor de Wet Wapens & Munitie. De man zou even daarvoor volgens een getuige bij een ruzie met twee onbekend gebleven mannen met het mes hebben gedreigd. Agenten konden de man aan de hand van het signalement aanhouden. Hij bleek een groot slagersmes tussen zijn broeksband te hebben. De verdachte is aangehouden en ingesloten. Het mes is inbeslaggenomen.

Man aangehouden voor vonnissen

s-Hertogenbosch Dinsdag heeft de politie op de Salvador Allendelaan in s-Hertogenbosch een 45-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor openstaande vonnissen. De man moest in het totaal nog 1100 Euro aan boetes, voor o.a. heling en overtreding van de opiumwet, betalen. Omdat hij niet kon betalen is hij voor 27 dagen vervangende hechtenis ingesloten.

Vrouw aangehouden voor bedreiging en mishandeling

s-Hertogenbosch Woensdagmorgen heeft de politie een 23-jarige vrouw in haar woning aan de Frans Erensstraat in s-Hertogenbosch aangehouden voor bedreiging en mishandeling. De vrouw wordt ervan verdacht 5 september jl. een 17-jarige Vughtse op het Stationsplein te s-Hertogenbosch hebben bedreigd en mishandeld. De vrouw zou het slachtoffer hebben geslagen en gekrabd. De twee kenden elkaar van een paar jaar geleden en hadden toen ruzie gehad. Kennelijk heeft de verdachte dat niet kunnen verkroppen. Het slachtoffer hield aan de mishandeling o.a. een dikke lip en pijn in de rug over. De verdachte is ingesloten.

Verdachten met grote hoeveelheid drugs aangehouden

s-Hertogenbosch Dinsdagmiddag heeft de politie twee inwoners uit s-Hertogenbosch in hun woning aan de Steve Bikostraat in s-Hertogenbosch aangehouden voor het bezit van een ruim één ons harddrugs en de handel daarin. In de woning troffen de agenten 20 bolletjes (6,2 gram) cocaïne, een bol met 70,4 gram heroïne en een bol met 33,3 gram cocaïne aan.De drugs zijn inbeslaggenomen en de mannen inverzekeringgesteld.

Man aangehouden voor bedreiging met mes

s-Hertogenbosch Dinsdagavond is een 28-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch op de Sint Jacobsstraat in zijn woonplaats aangehouden voor bedreiging. De man veroorzaakte in zijn woning aan de Bloemenkamp al een paar avonden ernstige geluidsoverlast. Toen buurtbewoners bij hem aan de deur kwamen om te vragen of het wat zachter kon, dreigde hij met een mes. De man bleek bij de komst van de politie zijn woning te hebben verlaten. De agenten gingen vervolgens op zoek naar de man. Bij het zien van de politie ging hij er te voet vandoor. Hij kon na een sprint worden aangehouden op de Sint Jacobstraat. De man is ingesloten.

Winkeldief aangehouden

s-Hertogenbosch - Dinsdagmiddag is een 38-jarige man uit Den Bosch aangehouden die ervan wordt verdacht tubes tandpasta te hebben gestolen uit een winkel aan de Rompertpassage. De man heeft een passageverbod gekregen van een jaar. De man staat bekend bij de politie als veelpleger. Hij heeft een procesverbaal gekregen en is in vrijheid gesteld.

Onder invloed

s-Hertogenbosch In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie op de Kerkstraat in Nieuwkuijk een 36-jarige Vlijmense automobilist betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man kreeg een rijverbod van zes uur en een proces-verbaal.

Klant aangehouden voor slaan taxichauffeur

Elshout Dinsdagmiddag heeft de politie op de Van Altenastraat in Elshout een 42-jarige man uit die plaats aangehouden voor mishandeling van een taxichauffeur. De man had zich per taxi van s-Hertogenbosch naar Lieshout laten brengen en wilde niet afrekenen. Toen de 25-jarige chauffeur daar wat van zei kreeg hij een klap in zijn gezicht. Op aanwijzing van de chauffeur kon de verdachte terplaatse worden aangehouden. Hij is ingesloten.

Politie houdt verdachte diefstal aan

Liempde De politie heeft dinsdagavond op de Boxtelseweg in Liempde een 30-jarige Portugees aangehouden voor diefstal. De man bleek een dag eerder uit de woning waar hij met andere uitzendkrachten woont geld en een fiets te hebben gestolen. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Verdachte vernieling aangehouden

Berlicum De politie heeft dinsdagavond een 19-jarige man uit Berlicum aangehouden die ervan wordt verdacht de inboedel van een huis te hebben vernield. Het gaat om het huis van een familielid. De verdachte bleek een valse naam opgegeven te hebben. Hij is in verzekering gesteld, mede om zijn identiteit vast te stellen.

Man aangehouden onder invloed van drugs

Uden - De politie heeft dinsdagmiddag op de Kerkakkerstraat een 26-jarige man uit Uden aangehouden. Hij stond op straat en sloeg wartaal uit. Hij was onder invloed van drugs. De man had even daarvoor glas kapot geslagen op de straat. Ook werd wit poeder in beslag genomen. Uit testen bleek dat het 1 gram amfetamine was. De man is ingesloten.

Twee verdachten diefstal aluminiumplaten aangehouden

Uden Dinsdagmiddag heeft de politie op de A50 ter hoogte van Uden een 24-jarige man uit Best en een 25-jarige man uit Oss aangehouden. Zij worden verdacht van de diefstal of heling van aluminium platen. Passanten hadden gemeld dat de automobilist gevaarlijk weggedrag vertoonde. Tevens reden ze in een auto met aanhanger zonder verlichting. De politie controleerde de auto en de inzittenden waarbij enkele gebreken zijn geconstateerd aan de auto. De beide mannen konden de herkomst van de aluminium platen op hun aanhanger niet duidelijk aangeven. Uit controle bleek dat de mannen bij de politie bekend waren. De mannen zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Onder invloed

Oss De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op de Heihoeksingel een 63-jarige automobilist uit Oss aangehouden die onder invloed reed. Omdat de man met de auto over de weg slingerde kreeg hij een stopteken. Uit de blaastest bleek dat hij te veel had gedronken waarop hij is aangehouden. De man wilde niet mee omdat hij zijn hond in de auto had. De politie heeft ervoor gezorgd dat de hond ook naar het bureau werd gebracht. De man heeft een rijverbod gekregen en een procesverbaal.

Onder invloed achter het stuur

Haps De politie heeft dinsdagavond op de Parallelstraat een 40-jarige man uit Cuijk aangehouden die onder invloed van alcohol achter het stuur zat. De man kreeg een rijverbod. Hij is in vrijheid gesteld met een procesverbaal.

Onder invloed

Cuijk - In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie aan het Hagelkruis een 54-jarige automobilist aangehouden die met drank op achter het stuur zat. De man heeft een rijverbod en een procesverbaal gekregen. Hij is in vrijheid gesteld.