Gemeente Amerongen


Asbest vrijgekomen bij brand in Winkelcentrum De Sluis in Driebergen.

Vannacht heeft een uitslaande brand gewoed in winkelcentrum De Sluis in Driebergen-Rijsenburg. De brand is ontstaan in de videotheek aan De Sluis. De brandweer was om 03.41 uur ter plaatse en had de brand om 04.30 uur onder controle.

Als gevolg van de brand zijn de 28 bewoners van de twaalf woningen boven het winkelcentrum geëvacueerd; 27 van hen zijn bij familie of vrienden ondergebracht. Eén bewoner heeft onderdak gekregen in Hotel & Congrescentrum De Bergse Bossen in Driebergen. Bij de evacuatie is gelukkig niemand gewond geraakt.

De bewoners zijn bijgestaan door Slachtofferhulp en een medewerker van Salvage. Dit is een stichting die namens alle brandverzekeraars persoonlijke hulp biedt aan gedupeerden bij brand. Beide instanties staan de getroffenen ook in de komende periode nog bij.

De gemeente heeft vandaag (woensdag) een onderzoek laten uitvoeren naar de constructie van het pand en de aanwezigheid van asbest. Vast is komen te staan dat in de luifel van de uitgebrande winkel (witte) asbest was verwerkt. In verband hiermee is het gebied rond de winkel tot nader order afgezet. Het asbest is recht naar beneden gekomen en heeft zich naar verwachting niet verspreid. Een gespecialiseerd bedrijf is ingeschakeld om het asbest op te ruimen.

De constructie van het gebouw is niet aangetast. De bewoners kunnen op later moment weer terugkeren naar hun eigen woning.

Er bestaat een kleine kans dat de woningen tegenover de videotheek problemen ondervinden met de gas- en watervoorziening. Wanneer dit probleem zich voordoet, kunt u contact opnemen met Eneco Energie (0800) 0100 (gas) en Vitens (030) 24 87 281 (water).

De gemeente heeft een algemeen informatienummer opengesteld: tel. (0343) 56 56 24.